Brunson'ın avukatı: Ev hapsi kaldırılabilir

Brunson'ın avukatı: Ev hapsi kaldırılabilir

Cuma günü duruşması görülecek olan ABD'li rahip Andrew Brunson'ın avukatı Cem Halavurt, müvekkiline yönelik adli kontrolün kaldırılmasını beklediklerini söyledi.

ABD'nin Türkiye'ye yönelik birçok yaptırım kararı almasına neden olan ev hapsindeki ABD'li rahip Andrew Brunson, 12 Ekim'de yeniden hakim karşısına çıkacak.

Brunson bir önceki duruşmada tahliyesi beklenirken ev hapsine alınmıştı.

Andrew Brunson'ın avukatı İsmail Cem Halavurt, duruşmada ev hapsinin sonlandırılmasını beklediklerini söyledi.

Brunson'ın 12 Ekim Cuma günü görülecek duruşması öncesinde DW Türkçe'ye açıklamalarda bulunan Halavurt, "Başından beri zaten serbest kalmasını bekliyoruz. Artık ona tahliye demeyelim, teknik olarak cezaevinden tahliye edilmiş durumda, sadece ev hapsinde. Artık kontrol hükümlerinin kaldırılmasını talep edeceğiz. Bize göre zaten çoktan serbest bırakılması gerekiyordu" dedi. Halavurt, kontrol hükümleri kaldırıldığı takdirde, "hem ev hapsinin hem de yurt dışına çıkış yasağının kaldırılacağını" düşündüğünü söyledi.

BERAAT BEKLENTİSİ YOK

Cuma günkü duruşmadan beraat kararı çıkmasını bekleyip beklemedikleri sorusuna cevap veren Halavurt, böyle bir beklentilerinin olmadığını söyledi. Halavurt, "Beraat çıkmaz. Yargılama devam ediyor. Bizim taleplerimiz devam ediyor. Yakın zamanda bir karar çıkma olasılığı yok" dedi.

ABD'nin Türkiye'ye uyguladığı yaptırımların Brunson'ın tahliye edilmesi üzerinde etkisi olabileceğini söyleyen Halavurt, "Yaptırımların böyle bir karar alınmasında etkisi vardır. Nitekim yaptırımlar sebebiyle ülke zarar görüyor. Ama sadece yaptırımlar ortaya kondu diye bu iş çözümlenmiş diyemeyiz" dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.