Brunson: Tanrı beni Türkiye için uyarmıştı

Brunson: Tanrı beni Türkiye için uyarmıştı

ABD ile Türkiye arasında son yıllarda yaşanan en büyük krizin ardından geçen yaz serbest bırakılan ABD'li rahip Brunson: Tanrı 2009'da benimle konuştu ve Türkiye'yi zor zamanların beklediğine dair uyardı.

ABD’nin yaptırım tehdidi sonrası Türkiye’de hapisten çıkarılan Pastör Andrew Brunson, 2009 yılında ‘tanrının kendisiyle konuştuğunu ve ‘Türkiye’yi zor zamanların beklediğine dair uyardığını’ öne sürdü.

Brunson, ABD’de 47 bin kiliseyi bünyesinde toplayan Güneyli Baptist Kongresi’ne (SBC) hitabında Türkiye’ye de değindi. Brunson, ‘2009 yılında tanrının kendisiyle konuştuğunu ve Türkiye’yi zor zamanların beklediğine dair uyardığını’ savundu.

‘DUALARINIZ TÜRKİYE İÇİN DE ÖNEMLİ’

Brunson, “Doğruluk dürüstlük yüzünden baskı görenler kutsanır” başlıklı toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’de hapisteyken kendisi için dua edenlerin ellerini kaldırmasını isteyerek onlara teşekkür edeceğini söyledi. ‘Bu duaların kendisini ve eşini ayakta tuttuğu kadar Türkiye’de yaşayanların tamamı için de önemli olduğunu’ savunan Brunson, hapiste geçirdiği iki yılda intihar eğilimli hale geldiğini, İncil okuyarak ve dua ederek dayanmaya çalıştığını aktardı.

Hapiste tanrı sevgisinin sınandığını ama hiç kırılmadığını anlatan Evanjelik din adamı, şöyle devam etti: “İlk yılın sonuna doğru aldığım bir karar dönüm noktası oldu. Tanrıyla ilişkim için mücadele etmeye karar verdim. Eğer onunla mahremimi, yakınlığımı kaybedersem, her şeyi kaybederim, dedim kendi kendime.”

Pastör Brunson, Türkiye’de 23 yıl görev yaptıktan sonra 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin ardından ‘terör’ suçlamalarından iki yıl hapiste tutulmuş, geçen yaz serbest bırakılmıştı. (Sputnik)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.