Brunson davası AYM'ye gidiyor

Brunson davası AYM'ye gidiyor

Rahip Brunson davasını Anayasa Mahkemesi'ne taşımaya hazırlanan avukatlar, olumsuz karar çıkması durumunda AİHM'ye başvuracaklarını açıkladı.

Türkiye'de 'Terör örgütü adına suç işlemek ve casusluk' suçlamasıyla ev hapsinde tutulan ABD’li rahip Andrew Brunson'la ilgili yargı sürecinde yeni bir aşamaya geçiliyor.

Brunson’ın avukatı ev hapsine itirazın reddedilmesinin ardından Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvuracaklarını açıkladı.

'ANAYASA MAHKEMESİ'NE BAŞVURU HAKKINI KULLANACAĞIZ'

DW Türkçe'den Hilal Köylü'ye konuşan Brunson’ın avukatı İsmail Cem Halavurt, müvekkilinin ev hapsi ve yurt dışına çıkış yasağına yaptıkları itirazın 17 Ağustos’ta İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildiğini belirterek Brunson’ın 'özgürlüğünün kısıtlandığına' vurgu yaptı ve Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkını kullanacaklarını söyledi.

'AİHM'E BAŞVURMAK HUKUKUN GEREĞİ'

Anayasa Mahkemesi’nden olumsuz bir karar çıkması durumunda Türkiye’de iç hukuk yollarının tamamlanacağını belirten Halavurt, AİHM’ye de başvurmalarının 'hukukun gereği' olduğunu söyledi.

Müvekkilinin AİHM’e gitmelerine gerek kalmadan serbest bırakılması gerektiğini savunan Halavurt, "Anayasa Mahkemesi, tamamen hukuki bir şekilde hareket ederse, müvekkilimin serbest kalması gerekir. Kararın nasıl olacağını hep birlikte göreceğiz. Biz, hukuki prosedür neyse onu uyguluyoruz. Hukuktan kaynaklanan tüm yasal hakkı kullanıyoruz" dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.