Brüksel'de arka arkaya patlamalar: Çok sayıda ölü ve yaralı

Brüksel'de arka arkaya patlamalar: Çok sayıda ölü ve yaralı

Belçika'nın başkenti Brüksel'de bugün üç patlama meydana geldi. Havalimanındaki patlamalardan birinin intihar saldırısı olduğu açıklanırken, patlamalarda çok sayıda kişi hayatını kaybetti ve yaralandı.

Belçika'nın başkenti Brüksel 'de Zaventem Uluslararası Havalimanı'nda iki ve Maalbeek'teki metro durağında bir patlama meydana geldi. Brüksel Savcısı'nın bürosundan yapılan açıklamada Zaventem Havalimanı'ndaki saldırıyı intihar bombacısının gerçekleştirdiği belirtildi. Metrodaki patlamada 20, havalimanında ise 11 kişi hayatını kaybetti.

Patlamanın ardından metronun çevresi kapatıldı. Brüksel'deki metro, tramvay ve otobüs seferleri durduruldu.

Avrupa Komisyonu, patlamaların ardından AB çalışanlarına evlerinden çıkmama çağrısında bulundu.  

i-1-20160322113215.jpg

Zaventem Havaalanı tahliye, havaalanından uçuşlar da iptal edildi. Havaalanına giden trenler de durduruldu.

'Çok büyük bir duman yükseldi'

Belçika televizyon kanalı RTBF'a konuşan bir görgü tanığı, Sheraton Oteli'nin karşısındaki gidiş terminalinde yaralılar gördüğünü söyledi.

i-2-912.jpg

Swissport'ta çalışan bir görgü tanığı da VRT televizyon kanalına "Ara almıştım ve çok büyük bir patlama duydum, hissettim. Buradan gidiş salonunu görebiliyoruz. Çok büyük bir duman yükseldiğini gördüm" dedi.

Görgü tanığı, "Camlar tamamen paramparça oldu. İnsanlar şok olmuş halde dışarı çıktı, hiç iyi görünmüyor" diye konuştu.

Patlamalar, Paris'te Kasım ayında düzenlenen saldırıların zanlısı Salah Abdeslam'ın Brüksel'de yakalanmasından dört gün sonra meydana geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.