Brüksel Saldırılarını El Bakraoui Kardeşler Gerçekleştirdi

Brüksel Saldırılarını El Bakraoui Kardeşler Gerçekleştirdi

Brüksel’de dün Zaventem Havalimanı’ndaki intihar saldırılarını Belçika vatandaşı İbrahim ve Halid El Bakraoui kardeşlerin gerçekleştirdiği ifade edildi.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de dün sabah saatlerinde Zaventem Havalimanı ve Maalbeek metrosuna düzenlenen bombalı saldırıda 34 kişi hayatını kaybetmişti. Belçika basını, ülkede güvenlik seviyesinin en üst düzeye çıkarılmasına neden olan Zaventem Havalimanı’ndaki saldırıları Belçika vatandaşı İbrahim ve Halid El Bakraoui kardeşlerin gerçekleştirdiğini duyurdu. Polisin El Bakraoui kardeşlere yardım eden ve olayın ardından kaçan üçüncü kişiyi de aradığı kaydedildi.

Dün sabah Brüksel’de bulunan Zaventem Havalimanı’nda intihar saldırıları gerçekleştirilmiş ve 14 kişi hayatını kaybetmişti. Havalimanındaki saldırının ardından AB kurumlarının da bulunduğu Schuman Meydanı yakınlarında bulunan Maalbeek metrosunda da bir patlama meydana gelmiş, burada da 10 kişi hayatını kaybetmişti.

Saldırının ardından tüm uçuşlar ve metro seferleri iptal edilmiş, çok sayıda polis memuru ve asker bölgede görevlendirilmişti. Saldırıyı IŞİD üstlenmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.