Britanya’nın yeni başbakanı belli oldu

Britanya’nın yeni başbakanı belli oldu

Britanya’da iki kadın adayın yarıştığı başbakanlık koltuğu için Andrea Leadsom’ın çekileceğini açıklamasının ardından, İçişleri Bakanı Theresa May, ülkenin yeni başbakanı olacak.

Britanya’da 23 Haziran’da yapılan referandumda halkın yüzde 52’si Avrupa Birliği’nden (AB) çıkılması yönünde oy kullanmasının ardından başbakanlıktan istifa edeceğini açıklayan David Cameron, Çarşamba günü göreve bırakacağını söyledi.

Cameron, bugün bir açıklama yaparak Çarşamba günü görevi bırakacağını ve İçişleri Bakanı Theresa May’in aynı gün ofise gelerek görevi devralacağını duyurdu.

Downing Street’teki ofisi önünde açıklama yapan Cameron,“Buckingham Sarayı’na istifamı vermeye gideceğim. Böylelikle Çarşamba günü yeni bir başbakanımız olacak” diye konuştu.

May, bugün Birmingham şehrinde düzenlediği basın toplantısında, Britanya’nın güçlü bir lidere ihtiyacı olduğunu belirterek “Ülkeyi ekonomik ve siyasi belirsizlikten çıkaracak ve AB’den ayrılırken en iyi anlaşmayı sağlayacak güçlü bir lidere ihtiyaç var” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.