Britanya’da ‘Erdoğan’a hakaret şiiri yarışması’

Britanya’da ‘Erdoğan’a hakaret şiiri yarışması’

The Spectator dergisinin yazarlarından Douglas Murray, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Almanya Başbakanı Merkel’i protesto etmek için “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret şiiri yarışması” başlattığını duyurdu.

Britanya’da yayımlanan haftalık The Spectator dergisinin yazarlarından Douglas Murray, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve komedyen Jan Böhmermann hakkında soruşturma açılmasına izin veren Almanya Başbakanı Angla Merkel’i protesto etmek için şiir yarışması başlattı.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Murray yarışmanın adını da, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret şiiri yarışması” olarak belirledi.

Haberde, yarışmaya katılmak isteyenlerin şiirlerini [email protected] mail adresine göndermeleri istendi.

Douglas Murray, The Spectator dergisinin internet sitesindeki blog yazısında ise Erdoğan’ı “despot” olarak nitelendirdi.

Murray okurlarından, kendisi gibi Erdoğan hakkında beş mısralık esprili şiirler yazmalarını ve bu şiirlerin “olabildiğince hakaret içermesini” istedi.

Yazar, şiir yarışmasının galibinin de 23 Haziran tarihi öncesi açıklanacağını duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.