Britanya Maliye Bakanı: Yaşadığım müddetçe Türkiye AB üyesi olmayacaktır

Britanya Maliye Bakanı: Yaşadığım müddetçe Türkiye AB üyesi olmayacaktır

Britanya Başbakanı Cameron'dan sonra Maliye Bakanı Osborne da AB karşıtlarını yatıştırmak için Türkiye'nin AB'ye üye olmayacağını söyledi.

Britanya Maliye Bakanı George Osborne, Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmayı talep eden ve Türkiye'nin AB üyesi olmasıyla göçün artacağını savunanların savlarını ret ederek, Türkiye'nin AB'ye alınmayacağını söyledi.

Osborne, katıldığı BBC televizyonunun programında, “Ben yaşadığım müddetçe Türkiye AB üyesi olmayacaktır” dedi. 

Britanya Başbakanı David Cameron 2010 yılında AB'ye kabul edilmesi için Türkiye'nin ‘en güçlü sözcüsü' olacağını söylemişti.

Maliye Bakanı Osborne, “Türkiye geriye gitti. Demokrasi ve insan haklarıyla ilgili büyük endişeler var. Britanya hükümetinin siyasi tercihi Türkiye'nin bu aşamada AB üyesi olmamasıdır” diye konuştu.

Başbakan Cameron Mayıs ayında, AB'den ayrılmaktan yana olanların ‘Türkiye yakında Birlik üyesi olacak' şeklindeki iddialarına karşı çıkarken, sürdürülmekte olan tam üyelik görüşmelerinin üyeliğin 3000 yılından önce gerçekleşmeyeceğini gösterdiğini söylemişti.

Maliye Bakanı Osborne, net göçmen sayısını 100 bin ile sınırlama hedefinde ısrarlı olduklarını ve AB ülkelerinde ekonomik durumun düzelmesinin Britanya üzerindeki göç baskısını azaltacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.