Brezilya'da şiddetli yağışlar: 65 ölü

Brezilya'da şiddetli yağışlar: 65 ölü

Brezilya'nın Sao Paulo eyaletinde 18 Şubat'tan bu yana devam eden şiddetli yağışların yol açtığı sel ve heyelanlarda yaşamını yitirenlerin sayısı 65'e yükseldi.

Brezilya'nın Sao Paulo eyaletinde 18 Şubat'tan bu yana devam eden şiddetli yağış, sel ve heyelanlar sebebiyle 65 kişi yaşamını yitirdi. Sao Paulo eyaleti yetkililerinden yapılan açıklamada, arama-kurtarma çalışmalarının tamamlandığı kaydedildi.

AA'nın haberine göre, başta Sao Sebastiao kenti olmak üzere eyaletteki beş kentte etkili olan sel ve toprak kaymalarının ardından hasar tespit çalışmaları başlatılacak. 

Ne olmuştu?

São Paulo Valisi Tarcisio Gomes de Freitas, 18 Şubat’tan bu yana eyalette etkili olan şiddetli yağış, sel ve heyelanlar sebebiyle Sao Paulo'ya bağlı Ubatuba, Sao Sebastiao, llhabela, Caraguatatuba ve Bertioga kentlerinde acil durum ilan edildiğini açıklamıştı.

Freitas, şiddetli yağışların devam ettiği eyaletteki son duruma ilişkin açıklamasında, sel ve toprak kayması nedeniyle 228 kişinin tahliye edildiğini açıklamış ve afet bölgesine 1,5 milyon dolar yardım yapıldığını duyurmuştu.

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva de 21 Şubat'ta bölgeyi ziyaret etmiş, helikopterle havadan incelemede bulundu. Ziyaret öncesi açıklama yapan Lula da Silva, “Devletin bütün birimleriyle bir araya geleceğiz ve toplumsal dayanışmayla yaralılara sahip çıkacağız. Kayıpları arayacağız ve bölgedeki yolları, enerji ve telekomünikasyon bağlantılarını eski haline getireceğiz” demişti.

Ulusal Meteoroloji Enstitüsü'nden 21 Şubat'ta yapılan açıklamada, şubat ayı boyunca beklenen yağışların 24 saatte eyalete düştüğü duyurulmuş, zararın büyük olduğu belirtilmişti. Sel ve toprak kaymalarında 2 binden fazla kişinin evsiz kaldığı, 3 bin kişinin felaket bölgesinden tahliye edildiği açıklanmıştı. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.