Brezilya’da Dünya Şampiyonası Protestosu

Brezilya’da Dünya Şampiyonası Protestosu

Brezilya’da halkın Dünya Kupası nedeniyle hükümete yönelik protestoları dün başkentte yapılan gösteriyle sürdü. Protestocular bütçenin futbol şampiyonasına değil, sosyal yardımlara harcanmasını istiyor.

Brezilya’da FIFA Dünya Kupası’nın başlama tarihi yaklaştıkça halkın protestoları da artıyor.

Protestocular devletin ülkedeki yoksullukla mücadele ve sosyal konut sağlamaya para ayırmayıp bütçeyi Dünya Futbol Şampiyonası için harcamasına tepki gösteriyor.

Dün başkent Brasilia'da devletin harcamalarını protesto eden göstericilere polis gazla saldırdı.

İki binden fazla insanın katıldığı gösterilere polisin saldırısı sonucunda çok sayıda insan yaralandı ve gözaltına alınanlar oldu.

Protesto edenler arasında yerli gruplar ve evsizler de bulunuyordu.

Dünya Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) başkentteki protestolar nedeniyle Dünya Futbol Şampiyonası kupalarının tanıtım lansmanını iptal etmek zorunda kaldı.

Rio’da protesto

Önceki gün de Rio de Janeiro'da protestolar yaşanmıştı. Göstericiler ev sahibi Brezilya'nın hazırlık kampı için toplandığı otelin çevresini kuşattı.

Şehirdeki grev yapan öğretmenler futbolcuları antrenman sahasına taşıyan otobüsün üstüne hükümeti protesto eden sloganları içeren çıkartmalar yapıştırdı.

Öğretmenler ücretlerinin ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle 12 Mayıs'tan beri grev yapıyor.

Polis de grev yaptı

Daha önce, 21 Mayıs’ta, 14 eyalette polis teşkilatının bir biriminde çalışan binlerce kişi de ücret anlaşmazlığı yüzünden bir günlük grev yapmıştı.

Turnuvanın başlamasına yaklaşık iki hafta kaldı. Açılış maçı 12 Haziran’da, final karşılaşması 13 Temmuz’da oynanacak. Ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.