Bozdağ: Vekiller hakkında 436 fezleke var

Bozdağ: Vekiller hakkında 436 fezleke var

Milletvekilleri hakkında hazırlanan fezlekelerle ilgili konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ "Şu ana kadar Adalet Bakanlığı aracılığıyla AK Partililerle ilgili 40, CHP'lilerle ilgili 49, HDP'lilerle ilgili 347 fezleke gönderilmiştir" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ , Habertürk TV'de Alican Türkoğlu'nun sorularını yanıtladı.

HDP eşbaşkanları ve vekiller hakkında hazırlanan fezlekelerin Meclis'e gönderilmesiyle ilgili konuşan Bakan Bozdağ şunları söyledi:

"Fezlekelerin hazırlanma usulü Cumhuriyet Başsavcılıkları soruşturma başlattıktan sonra, Adalet Bakanlığı'na, sonra Başbakanlığa, sonra Meclis'e geliyor. Meclis'teki karma komisyon bunları inceliyor. Bunlar genel kurulda görüşülüyor. Genel Kurul dokunulmazlığın kaldırılmasını belirtirse soruşturma devam ediyor. Şu ana kadar Adalet Bakanlığı aracılığıyla AK Partililerle ilgili 40, CHP'lilerle ilgili 49, HDP'lilerle ilgili 347 fezleke gönderilmiştir.Dokunulmazlık esasında milletvekillerinin her türlü yasama faaliyetinde baskından uzak tutmak için konulmuştur. Milletvekilleri terör örgütlerinin üyesiymiş gibi çalışsın diye konulmamıştır. Meclis'teki süreç Meclis'in takdirinde. Gruplar burada bir değerlendirme yapıyor. Bir milletvekili alenen suç işliyorsa, terör suçu işliyorsa, bununla ilgili toplumun bakışı da farklı olur. Bir milletvekili güvenlik güçleri operasyon yaptığı sırada teröristlerin olduğu evden milletvekili çıkıyor. Milletvekili orada ne iş yapıyor? Sen terörist misin, milletin temsilcisi milletvekili misin? AK Parti'ye muhalefet olsun diye bazı çevreler bunları görmezlikten geliyor, eleştirmek dahi istemiyor. Demirtaş ile ilgili, Yüksekdağ ile ilgili pek çok fezleke var."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.