Bozdağ: Başkanlık kanla değil milletin iradesiyle gelecek

Bozdağ: Başkanlık kanla değil milletin iradesiyle gelecek

Adalet Bakanı Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun “Başkanlık kan dökmeden gelmez” sözlerine “Başkanlık Türkiye’ye kanla değil Türk milletinin iradesiyle gelecektir” diye yanıt verdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlık sistemiyle ilgili sözlerine yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada “Başkanlık sistemini bu ülkede kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz” demişti.

Twitter hesabından açıklama yapan Bozdağ şunları söyledi:

“Kuvvetlerin ayrılığı ve bağımsızlığı tam”

“Başkanlık Sistemi, yasama ile yürütmenin bir birinden tam ayrı ve birbirine karşı tam bağımsız olduğu sistemin adıdır.”

“Başkanlık Sisteminde yasama/yasama üyeleri, parlamenter sisteme göre daha kuvvetli kuvvetli, daha etkin ve daha bağımsızdır.”

“Başkanlık Sistemi, parlamenter sistemden daha güçlü ve daha etkin bir yasama denetimi sağlar. Kuvvetlerin ayrılığı ve bağımsızlığı tamdır.”

“Başkanlık sisteminde,yasama/yürütme seçimi ayrı ayrı yapılır. Parlamenter sistemde sadece yasama seçimi yapılır;yürütme seçimi yapılmaz.”

“Başkanlık sisteminde yasama yetkisi ile yürütme yetki ve görevi, doğrudan halk tarafından sandıkta verilir.”

“Oysaki parlamenter sistemde yürütme, yasamadan çıkar ve yasamanın güvenine dayanır.Ayrıca bir yürütme seçimi yapılmaz.”

“Kılıçdaroğlu’na rağmen gelir”

“Bu hakikate rağmen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Başkanlığı tek adamlık diye nitelendirmesi, bilgisizlik değilse başkanlığa bühtandır.”

“Halk iradesiyle seçilmiş TBMM, Anayasa’ya göre başkanlık sistemini kabul etmesi halinde başkanlık Türkiye’ye Kılıçdaroğlu’na rağmen gelir.”

“Başkanlık Türkiye’ye kanla değil Türk milletinin iradesiyle gelecektir;anayasayla gelecektir.Geldiğinde de kan değil Bayram olacaktır.”

“Kılıçdaroğlu kan demeye devam etse de aziz milletimiz,gözünü kan bürümüşlere;ağzından kan damlayanlara inat başkanlığa evet diyecektir.”

“Başkanlık geldiğinde kan akmayacak ama bu büyük başarıdan dolayı sevinç göz yaşı dökenler olacaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.