Bozdağ: ABD’li uzmanlar 22 Ağustos’ta Türkiye’ye gelecek

Bozdağ: ABD’li uzmanlar 22 Ağustos’ta Türkiye’ye gelecek

Adalet Bakanı Bozdağ, Gülen’in iadesiyle ilgili ABD’den dört uzmanın 22 Ağustos’ta Türkiye’ye geleceğini açıkladı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fethullah Gülen’in iadesiyle ilgili ABD’den dört uzmanın 22 Ağustos’ta Türkiye’ye geleceğini açıkladı.

Bozdağ’ın açıklamasından satırbaşları şöyle:

“ABD’li uzmanlar 22 Ağustos’ta Türkiye’ye gelecekler. 3’ü Adalet Bakanlığı, 1’i Dışişleri Bakanlığı temsilcisi. 23-24 Ağustos tarihlerinde burada görüşmeler yapılacaktır. Fetullah Gülen’in iadesi artık bütün dünyanın yakından takip ettiği ortak bir konudur

“ABD Bakanlık yetkilileri 4 uzman gönderecek. Fethullah Gülen’in iadesi sadece Türkiye ya da ABD’nin konusu değil tüm dünyanın takip ettiği bir konu.

“Yüzlerce insanın ölümüne 2.500’den fazla “insanın yaralanmasına neden olan bu olayı dünya yakından takip ediyor. ABD’li uzmanlar 22 Ağustos’ta gelecek. Yaklaşım hukunun sağlıklı işlemesine yönelik.

“ABD, iade etmek zorundadır. ABD eğer iade etmezse Fethullah Gülen’in dostluğunu Türkiye’nin dostluğuna tercih etmiş demektir. ABD, Gülen’i Türkiye’nin dostluğuna tercih etmemeli.

“Usame Bin Ladin Dünya Ticaret Merkezi’ni bombalattığı zaman ABD’nin neler yaptığına bütün dünya şahit. O zaman da hukuk vardı iade anlaşmaları vardı o dönemde yapılanları da uluslararası anlaşmalar bakımından AB yönetimi değerlendirirse Türkiye’nin katkısı bir kez daha ortaya çıkacaktır.(imc)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.