Botan: Polise ‘katledin’ talimatı verildi

Botan: Polise ‘katledin’ talimatı verildi

HDP Van Milletvekilli Lezgin Botan, bir polis kaynağının ise kendilerine "Bize talimat geldi, 12 kişi falan yerdedir gidin bunları öldürün" dediğini aktardı.

VAN - Van’ın Edremit ilçesine bağlı Yeni Mahalle’sinde özel harekat timleri tarafından baskın gerçekleştirilen bir evde öldürülen 12 gencin kimlik tespitlerinin yapılması ardından HDP Van milletvekilleri, Van Barosu ve İHD Van Şubesi yöneticileri DBP il binası önünde açıklama yaptı. Açıklamada konuşan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, “Bu katliamlara sessiz kalmak şeytana ortak olmaktır” dedi.

'Anons yapılmadan tarandılar'

Valiliğin öldürülen gençlerin takipte olduğunu açıkladığını ve gözaltına almak yerine planlı bir şekilde katledildiklerini belirten Botan, “Toplu bir infaz kuşkusunu doğurmaktadır. Bu kişilerin anons yapılarak sağ yakalanabilecek şartları mevcutken neden hiç anons yapılmadan doğrudan doğruya en ağır silahlarla taranarak bu kişiler öldürülmüştür?" diye sordu.

Bu kişilerin sivil olduğunu düşündüklerini kaydeden Botan, şöyle devam etti: “Polisin olay yeri incelemesini kendi başına yapması, delilerin karartılması anlamına geliyor. Olay yeri savcısının mutlaka orda olması ve bize bu konuda doğru bilgiler aktarılması gerektiğini, kamuoyunun bu konuda bizden bir açıklama beklediğini belirttik. Ancak savcının orda olmadığını tespit ettik. Bu da açıkça orada 12 kişinin nasıl öldürüldüğü konusunda ciddi şüpheler doğurmaktadır.”

‘Adres verildi gidin öldürün dendi'

Gençlerin öldürülmesini "Toplu infaz" olarak nitelendiren Botan, “Polis içerisinde bir kaynakta bizlere ‘bize talimat geldi, 12 kişi falan yerdedir gidin bunları öldürün' dedi. Polis, gençlerin yakalanması konusunda kendilerine herhangi bir şey söylemediği ve sadece bunların öldürülmesi konusunda talimat verildiğini ve ondan sonra öldürdüklerini söyledi" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.