Borsa İstanbul'dan tarihi rekor

Borsa İstanbul'dan tarihi rekor

Borsa İstanbul 93 bin 408 puanı görerek tarihi rekor kırdı. Fransa'da AB yanlısı Macron'un seçimi kazanma ihtimalinin güçlenmesiyle küresel piyasalarda da pozitif yönlü hareketler görülüyor.

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, haftaya tarihi yükselişle başladı. Günün ilk yarısında yüzde 0,91 değer kazanarak 93 bin 269 puanı gören Borsa daha sonra 93 bin 408 puanla rekor kırdı.

Analistler, Fransa’da cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda, kesin olmayan sonuçlara göre ‘piyasa dostu’ olarak bilinen Emmanuel Macron’un, Marine Le Pen’in önünde olmasının, küresel piyasalarda yatırımcıların risk iştahını artıran en önemli faktör olduğunu kaydetti.

Bu gelişmeyle Avrupa borsalarında yüzde 4’ü aşan yükselişlerin görüldüğünü dile getiren analistler, doların da diğer para birimleri ve emtialar karşısında değer kaybettiğini ifade etti.

DÖVİZ VE ALTIN DÜŞTÜ

Fransa seçimlerinin etkisiyle euro yükselirken, döviz geriledi. Dolar haftaya 3.60 seviyesinin altında başlayarak son bir ayın en düşük seviyesini gördü. 3.59 seviyesinden açılan dolar saat 10.30’da 3.61’e yükseldi, öğleden sonra yeniden düşüşe geçerek saat 15.00 itibariyle 3,5885’ten işlem gördü.

Gram altın 146,9 liraya gerileyerek yaklaşık 3 haftanın en düşük seviyesini görürken, çeyrek altın 240 liradan alıcı buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.