Bölge Baroları Yüksekova'da incelemelerde bulundu

Bölge Baroları Yüksekova'da incelemelerde bulundu

Doğu ve Güneydoğu Bölge Barolar Dönem Sözcüsü ve Bingöl Baro Başkanı Abdullah Alakuş, "Yüksekovalı kardeşlerimize geçmiş olsun. Lütfen sabırlı olsunlar. Umarız biran önce yaralarınız sarılır" dedi.

YÜKSEKOVA HABER
 
Bölge Baroları Dönem Sözcüsü ve Bingöl Baro Başkanı Abdullah Alakuş, Van Baro Başkanı Murat Timur ve Hakkari Baro Başkanı Serdar Işık'ın da bulunduğu bir grup avukat sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı Yüksekova ilçesine geldi.
 
Hasar gören evlerin bulunduğu bazı mahalleleri dolaşan heyet, incelemelerde bulundu.
 
Cumhuriyet Mahallesi'nde gazetecilere açıklama yapan Alakuş, yaşananlardan üzüntü duyduklarını söyleyerek, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
 
Bölge baroları olarak ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade eden Alakuş, "Görüldüğü gibi büyük bir yıkım yaşanmış. Kürt sorunu yaklaşık bir asırdır devam ediyor. Bu sorunun savaşla, şiddetle çözülemeyeceğini hepimiz görüyoruz. Bu sorun ancak müzakereyle çözülür. Buradan halkımıza sesleniyorum. Lütfen sabırlı olsunlar. Umarız biran önce yaraları sarılır. Büyük bir travma ve dram yaşandı. Umarım bu travma kısa sürede atlatılır" dedi.
 
Hakkari Baro Başkanı Serdar Işık da, ilçede ciddi bir travma yaşandığını ve halktan metanetli olmalarını isteyerek vatandaşların yanında olacaklarını söyledi. Heyet açıklamaların ardından ilçeden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.