Boko Haram saldırılarında yüzlerce ölü

Boko Haram saldırılarında yüzlerce ölü

Nijerya'nın kuzey doğusundaki Borno Eyaleti köylerine yönelik hafta başında Boko Haram isimli radikal dinci grupların saldırılarında 200 ila 400 arasında kişi hayatını kaybetti.

Saldırıların boyutlarına ilişkin bilgiler telefon hatlarının kesilmesi ve yolların tehlikeli olması nedeniyle Borno Eyaleti'nin başkenti Meyduguri'ye gecikmeli olarak ulaştı.

Tanıklar ve yerel makamların verdiği bilgilere göre bazıları asker üniformalı olan ağır silahlar kuşanmış kişiler Salı akşamı  Goş, Attagara, Agapalwa ve Aganjara köylerine saldırdı.

Yerel bir yönetici, Gwoza kasabasına yönelik bir saldırı planlandığı yönünde vatandaşların haber alması üzerine askeri birliklerin çağrıldığını ancak yardımın gelmediğini söyledi.

Nijerya hükümeti ise Boko Haram'a karşı mücadele için alana takviye askeri birliklerin gönderildiğini açıkladı. Toplam 3 bin asker ve jandarmanın bölgede bulunması gerektiği belirtildi.

Öte yandan silahlı gruplar Nizan ayında Chibok'ta kaçırdığı 200'ü aşkın lise öğrencisini halen elinde tutuyor.

Boko Haram saldırıları son haftalarda büyük artış gösterdi. Başta Kamerun, Çad ve Nijer sınırında bulunan kuzey doğu ucundakiler olmak üzere bazı köyler bu saldırılarda tamamen yok edildi. Yılın başından bu yana 2 bini aşkın kişi silahlı grupların saldırılarında öldü. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum