Boko Haram 40 milyon Euro fidye istedi

Boko Haram 40 milyon Euro fidye istedi

Boko Haram, iki yıl önce Chibok adlı yatılı okulda kaçırdığı 276 kız öğrencinin serbest bırakılması karşılığında Nijerya hükümetinden 40 milyon Euro fidye istedi.

14 Nisan 2014 yılında kuzey bölgesinde bulunan Chibok kız yatılı okulunun basan Boko Haram örgütü 276 kız öğrenciyi kaçırmıştı. Dünya çapında başlatılan #bringbackourgirls (kızlarımızı geri getirin) adlı hashtag ile dünyanın gündemine oturan kaçırma eyleminden 54 kız öğrenci kendi imkânları ile kaçabilmişti.

İngiliz Sunday Telegraph gazetesinin örgüte yakın kaynaklara dayandırdığı bilgilere göre Boko Haram, Nijerya hükümetinden fidye karşılığında öğrencilerin serbest bırakılacağına dair talepte bulundu. Örgütün 40 milyon Euro istediği, Nijerya hükümetinin de öğrenicilerin serbest bırakılması için müzakere talebine olumlu yaklaştığını bildirdi. 

Chibo yatılı okulundan kaçırılan öğrencilerin Boko Haram için önemli bir uluslararası koz haline geldiği, örgüt için bir "ödül" niteliğinde olduğu ve bu yüzden de kız çocuklarını katletmediği yorumu yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.