Boko Haram 100 kız çocuğunu serbest bıraktı

Boko Haram 100 kız çocuğunu serbest bıraktı

Terör örgütü Boko Haram, Nijerya'da şubat ortasında kaçırdığı kız çocuklarından 100'ünü serbest bıraktı. Örgütün bir çocuğu sadece Hıristiyan olduğu gerekçesiyle hâlâ esir tuttuğu belirtildi.

Nijerya’da özellikle Batı yanlısı eğitim kurumlarını hedef alan radikal İslamcı terör örgütü Boko Haram, şubat ayında kaçırdığı kız çocuklarının onlarcasını serbest bıraktı. Örgütün 19 Şubat’ta rehin aldığı ve yaşları 11-19 arasında değişen 110 çocuktan 100’ünün bırakıldığı açıklandı.

Serbest bırakılan öğrencilerden bazıları beş arkadaşlarının hayatını kaybettiğini, birinin ise esir tutulduğunu anlattı. Reuters’a konuşan bir öğrenci, hâlâ esir tutulan arkadaşlarının Hıristiyan olduğunu ve esaret sırasında din değiştirmeyi reddettiğini söyledi.

Boko Haram militanları çocukları ülkenin kuzeydoğusundaki Dapchi kasabasında 19 Şubat’ta kaçırmıştı. Militanların serbest bıraktıkları çocukları kasabaya sabah saatlerinde kamyonetlerle getirdiği, bu sırada bazılarının tekbir getirdiği belirtildi.

‘BAZI DOST ÜLKELER YARDIM ETTİ’

Nijerya Enformasyon Bakanlığı ise çocukların ‘ülkenin bazı dostlarının yardımı ve arka plandaki çabalar’ sayesinde kurtarıldığını açıkladı. Bakanlık, çocuklar için fidye verilmediğini de duyurdu.

Boko Haram 2014 yılında Chibok kentinden 270 kız öğrenciyi birden kaçırmıştı. Örgütün Dapchi kasabasından 110 öğrenciyi esir alması, Chibok’tan sonraki en büyük kaçırma eylemiydi. Örgüt, Chibok çocukları için milyonlarca euroluk fidye almıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.