BM'den Myanmar için insani felaket uyarısı

BM'den Myanmar için insani felaket uyarısı

BM Genel Sekreteri Myanmar güçlerinin uyguladığı şiddetten endişe duyduklarını söyledi.

Myanmar'ın arakan bölgesinde yaşanan çatışmalar sonrasında yaşanan sonrasında Birleşmiş Milletler'den "insani felaket" uyarısı geldi. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Myanmar güvenlik güçlerinin uyguladığı 'aşırılıktan' derin endişe duyduğunu belirterek, itidal çağrısında bulundu.

Guterres, "Şu andaki durum, bu şiddetin temellerinde yatan nedenlere bütüncül bir şekilde yaklaşmanın aciliyetini vurguluyor. Myanmar hükümetine, Arakan Danışma Komisyonunun önerilerini hayata geçirme çağrısı yapıyorum" dedi.

Guterres,ayrıca Arakanlı sığınmacılara verdiği destek nedeniyle de Bangladeş hükümetine teşekkür etti.

MYANMAR ORDUSU: EN AZ 400 KİŞİ ÖLDÜ

Myanmar ordusu ise bölgede bir haftadır süren yapılan operasyonlarda 370 Arakanlı militanın öldürüldüğünü açıkladı. Açıklamada ayrıca 13 güvenlik görevlisi, iki hükümet çalışanı ve 14 sivilin öldüğü duyuruldu. Ancak Myanmar hükümetinin uluslararası kuruluşlara bölgeye giriş izini vermemesi nedeniyle ölü sayısının daha fazla olabileceği düşünülüyor. (Artı Gerçek)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.