BM’den Libya anlaşmasına destek

BM’den Libya anlaşmasına destek

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) oybirliği ile kabul edilen kararla Libya'da ulusal uzlaşı hükümeti kurulmasını içeren Libya Siyasi Anlaşması'na destek verildi.

Konsey'de, Fas'ın Suheyrat kentinde Libyalı taraflar arasında varılan siyasi anlaşma görüşüldü. İngiltere tarafından hazırlanan ve Fas'taki anlaşmanın koşullarına destek veren BMGK karar tasarısı tüm üyelerin desteğiyle kabul edildi.

Kararda Libyalı taraflar arasındaki anlaşmadan duyulan memnuniyet vurgulanarak tüm BM üyesi ülkelere Libya'daki anlaşmaya ve kurulacak uzlaşı hükümetine destek vermeleri, anlaşmanın dışında olan kişi ve kuruluşlarla temasa geçmemeleri ve bu yapılara destek vermemeleri istendi.

ANLAŞMAYI ENGELLEYENLER CEZALANDIRILACAK

Kararda uzlaşı hükümetinden ulusal petrol şirketi, merkez bankası, yatırım kurumu ve benzeri kuruluşların bütünlüğünün korunması, bu kuruluşların da hükümete saygı göstermesi istendi.

Konsey kararında, Libya'nın güvenliğini tehlikeye atan ve varılan anlaşmanın uygulanmasını engelleyenlerin cezalandırılacağı ve gerekli yaptırımların uygulanacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.