BM Suriye temsilcisi Moskova'da ateşkese destek arıyor

BM Suriye temsilcisi Moskova'da ateşkese destek arıyor

Birleşmiş Milletler'in Suriye özel temsilcisi Staffan de Mistura yeni ateşkes girişimine destek aramak üzere Moskova'da. Mistura Rusya ve ABD'yi ateşkesin kalıcı hale gelmesi için birlikte çalışmaya çağırmıştı.

Son günlerde Suriye hükümeti güçleri ile isyancıların Halep civarında yaptıkları bombardıman ve açtıkları ateşle 250'nin üzerinde kişinin öldüğü bildiriliyor.

BM özel temsilcisi dün ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile olağanüstü bir toplantı yaptıktan sonra bugün geçtiği Moskova'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmeye hazırlanıyor.

Kerry iki tarafı da suçladı

Dün Cenevre'de BM temsilcisi ve Arap diplomatlarla görüşen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Halep çevresinde şiddeti azaltma konusunda bazı ilerlemeler sağladıklarını ancak Suriye'deki çatışmanın bir çok bakımdan kontrolden çıktığını söylemişti.

Kerry de Mistura ile görüştükten sonra ortak basın toplantılarında "Bir taraf pervasızca ateşkes anlaşmasını ihlal ediyor" diyerek Suriye hükümetini işaret ettiyse de her iki tarafın da çatışmalardaki tırmanışta sorumluluğu olduğunu da kaydetti.

ABD Dışişleri Bakanı Cenevre'den ayrılmadan önce Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile telefon görüşmesi de yaptı.

Görüşmeden sonra Rusya'da Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada iki bakanın bütün tarafları bir kez daha çatışmaları durdurmaya çağırdıkları açıklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.