BM Suriye Özel Temsilcisi De Mistura Ankara’da

BM Suriye Özel Temsilcisi De Mistura Ankara’da

Birleşmiş Milletler'in (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura bugün Ankara'ya geldi. De Mistura, Rusya ve İran'a da gidecek

Dışişleri Bakanlığı kaynakları Birleşmiş Milletler’in  (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura’nın bölge turu çerçevesinde bugün Ankara’da Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Ümit Yalçın ve Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ile görüşeceğini belirtti.

Sputnik’ten Hüseyin Hayatsever’in haberine göre  De Mistura’nın Ankara’nın ardından Astana sürecinin garantör ülkeleri olan İran’ın başkenti Tahran ve Rusya’nın başkenti Moskova’yı ziyaret edeceği belirtildi. Reuters haber ajansına da açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zaharova, Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov’un Cuma günü De Mistura’yla görüşeceğini söyledi.

ANAYASA KOMİSYONU ÜZERİNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Rusya’nın Soçi kentinde 31 Ocak’ta düzenlenen Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’nde 50 kişiden oluşacak bir Anayasa komisyonu kurulmasına karar verilmişti. De Mistura, Suriye Anayasa komisyonunda yer alacak üyeleri, Türkiye, Rusya ve İran’ın önereceği 50’şer kişilik listede yer alacak isimler arasından seçebilecek. Daha önce gazetecilere bilgi veren bir Türk Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Suriye Anayasa komisyonunda yer alacak isimlerin listesinin kesinleşmediğini ve bu liste üzerindeki çalışmaların sürdüğünü belirtmişti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.