BM Sözcüsü Dujarric: BM birimlerinin Gazze konusunda kendi yetkilerine göre yaptıklarıyla yargılanacağını umuyoruz

BM Sözcüsü Dujarric: BM birimlerinin Gazze konusunda kendi yetkilerine göre yaptıklarıyla yargılanacağını umuyoruz

Birleşmiş Milletler (BM), Gazze'de saldırılar kesintisiz sürerken, "tarihin kendilerini nasıl yargılayacağına" ilişkin, "BM birimlerinin kendi yetkilerine göre yaptıklarıyla yargılanacağını umuyoruz." açıklamasında bulundu.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında, AA muhabirinin Gazze'deki toplu mezarlarda yaşlılar ve kadınların cesetlerinin bulunmasıyla ilgili sorularını yanıtladı. Dujarric, BM'nin bu olaylar hakkında şeffaf ve güvenilir bir soruşturma yapılmasını talep etti.

Soruşturmanın kim tarafından yapılacağına dair bir cevap veremeyeceğini belirten Dujarric, ancak sitelere erişimin sağlanması ve güvenilir bir soruşturmanın yürütülmesinin önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca, Gazze'deki gerçekleri duyuracak ve güvenle çalışacak daha fazla gazeteciye ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Soruşturmanın güvenilirliğinin zamanında yapılmasının önemli olduğunu belirten Dujarric, bazı çatışmalarda güvenli soruşturmaların geç de olsa yapılabildiğini söyledi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.