BM: İdam cezasının 21'nci yüzyılda yeri yok

BM: İdam cezasının 21'nci yüzyılda yeri yok

Türkiye, idam cezasını geri getirip getirmemeyi tartışırken, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, 21'nci yüzyılda idam cezasına yer olmadığını söyledi.

Birleşmiş Milletler 71'nci Dönem Genel Kurul Çalışmaları kapsamında, idam cezası ile ilgili olarak düzenlenen oturumda konuşan Ban Ki-Mun, "Yaşam hakkı esastır. İdam cezası, geri döndürülemez bir cezadır ve daha çok azınlıklara, yoksul ve çaresiz, etkin savunma sağlayamayan insanlara uygulanmaktadır. Bu yanlışı herkes görmelidir. Bir çok masum insan her yıl ölüme gönderilmektedir" dedi.

Sputnik'in haberine göre, İdam cezasının 21'nci yüzyılda yeri olmadığına inandığını belirten Ban, 'Dünya liderlerini, yasa koyucuları ve adalet dağıtıcıları infazları hemen durdurmaya çağırıyorum. İdam cezasını ortadan kaldırarak, daha adil, barışçıl ve insancıl bir dünya yaralatılabilir' diye konuştu.

Oturumda konuşan BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad el Hüseyin de, insanlık var oldukça yanlışlardan kaçınmanın mümkün olmayacağını, uluslararası toplumun idam cezasını kaldırması konusunda umutlu olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.