BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon: Erol Önderoğlu Serbest Bırakılsın

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon: Erol Önderoğlu Serbest Bırakılsın

RSF ile görüşen BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, tutuklanan RSF Türkiye temsilcisi Erol Önderoğlu’nun derhal serbest bırakılmasını istedi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) ile görüştü.

RSF Genel Sekreteri Christophe Deloire ile görüşen Ban Ki-moon, Özgür Gündem Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına katılan RSF Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, Şebnem Korur Fincancı ve Ahmet Nesin’in tutuklanmasının “büyük endişe yarattığı” ifade etti.

Ban Ki-moon Önderoğlu’nun derhal serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

RSF Önderoğlu, Korur-Fincancı ve Nesin’in 20 Haziran’da “terörizm propagandası” gerekçesiyle tutuklanması üzerine güçlü bir uluslararası koalisyon oluşturulduğunu açıkladı.

Önderoğlu, Korur-Fincancı ve Nesin’in tutuklanmasına Avrupa Birliği ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı da tepki göstermişti.

Erol Önderoğlu hakkında

1969, Erzincan doğumlu. İstanbul Üniversitesi Fransız Filolojisi Bölümü'nü bitirdi. 1996'dan beri uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü Türkiye muhabiri ve temsilcisi olarak çalışıyor. 2000’den bu yana IPS İletişim Vakfı'nın projesi olan bianet sitesinde, Hukuki Destek Masası koordinatörü, ifade özgürlüğü editörü ve yayın yönetmeni olarak çalıştı. Halen bianet'te Medya Gözlem Raporları'nı hazırlıyor.

IPS İletişim Vakfı/bianet adına Uluslararası İfade Özgürlüğü Ağı IFEX’de Konsey üyesi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 2014 Basın Özgürlüğü Ödülünü Tuğrul Eryılmaz ile paylaştı. Ödülü basın ve ifade özgürlüğü ile ilgili hak ihlallerini takibi, raporlanması, duyurulması için Türkiye’de ve uluslararası alanda yaptığı çalışmalar nedeniyle aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.