Bloomberg: Erdoğan'a baskı yapılmalı, Türkiye'nin NATO'dan ihracı masada olmalı

Bloomberg: Erdoğan'a baskı yapılmalı, Türkiye'nin NATO'dan ihracı masada olmalı

"İttifak liderleri, İskandinav ülkelerinin üyeliğini onaylaması için Erdoğan'a baskı yapmalıdır" denilen analizde, "İttifaktan ihraç da masada olmalı" ifadelerine yer verildi.

ABD merkezli medya kuruluşu Bloomberg'in internet sitesinde, "NATO, Erdoğan'ın genişlemeyi ertelemesine izin vermemeli" başlıklı bir analiz yayınlandı. Macaristan ile birlikte İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine henüz onay vermeyen Türkiye, 'inatçı bir ülke' olarak nitelendirildi.

'MİLLİYETÇİ SEÇMENLERİNİN DESTEĞİNE İHTİYACI VAR'

Erdoğan'ın da önümüzdeki aylarda düzenlenecek seçimler öncesi milliyetçi seçmenlerinin desteğine ihtiyacı olduğu ve bu yüzden 'geri adım atmayacağı' belirtildi. "Türkiye'nin inatçılığı sadece İskandinav ülkelerinin üyelik hedeflerini tehlikeye atmıyor, Avrupa'nın güvenliği de risk altına giriyor" denilen analizde, şu ifadelere yer verildi: "NATO'ya katılmak üzere tarafsızlık politikasını terk eden ancak tam üyeliğin getirdiği güvenlik garantilerinden mahrum olan Finlandiya ve İsveç, Rus baskısına karşı benzersiz bir şekilde savunmasız durumdalar."

'ERDOĞAN DIŞLANMALI VE KATILIM AZALTILMALI'

Bloomberg editörlerinin kaleme aldığı analizde, ABD ile Avrupa'nın 'NATO açmasını çözmesi' gerektiği belirtilirken, 'NATO liderlerinin Erdoğan'a baskı yapması gerektiği' savunuldu. Analizde, şu ifadeler kullanıldı:

"İttifak liderleri, en geç 18 Mayıs'a kadar, İskandinav ülkelerinin üyeliğini onaylaması için Erdoğan'a baskı yapmalıdır. Türkiye direnirse ABD Kongresi, Ankara'ya F-16 savaş uçağı satışını durdurarak yanıt vermelidir. NATO, Türkiye'nin ortak tatbikatlara katılımını azaltmalı ve temmuzdaki NATO liderleri zirvesinde Erdoğan'ı dışlamalıdır. İttifaktan ihraç da masada olmalı." 

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.