Bloomberg: ABD, İsrail'e silah sevkiyatını 'sessizce' artırdı

Bloomberg: ABD, İsrail'e silah sevkiyatını 'sessizce' artırdı

ABD'nin İsrail’e silah ve mühimmat sevkiyatını 'sessizce' artırdığını yazan Bloomberg'de bunların, ABD ve Avrupa'daki ‘stoklardan temin edildiği' belirtildi.

ABD merkezli Bloomberg, Washington yönetiminin ‘sessizce' İsrail’e silah ve mühimmat sevkiyatını artırdığını yazdı. Savunma Bakanlığı (Pentagon) belgelerine ulaşan Bloomberg, ABD'nin İsrail'e yaptığı askeri yardımı aktardı.

'YENİ ORDU ARAÇLARINI İÇEREK TALEPLER'

“Pentagon, Apache savaş gemisi filosu için daha fazla lazer güdümlü füzenin yanı sıra 155 mm’lik mermiler, gece görüş cihazları, sığınak delici mühimmatlar ve yeni ordu araçlarını içeren talepleri yerine getirerek İsrail’e askeri yardımı sessizce artırdı” ifadelerinin yer aldığı haberde, bu sevkiyatların ‘sessizce’ gerçekleştirildiği belirtildi.

'ABD VE AVRUPA'DAKİ STOKLARDAN TEMİN EDİLİYOR'

“Biden yönetimi yetkililerinin, İsrail'e Gazze Şeridi'ndeki sivil kayıplarını en aza indirmesini tavsiye eden uyarılarına rağmen silah tedariki devam ediyor” denilen haberde, bunların, ABD ve Avrupa'daki ‘stoklardan temin edildiğini’ aktarıldı. Haberde, şöyle devam edildi:

“Silahlar halihazırda sessizce sevk ediliyor veya Savunma Bakanlığı bunları ABD ve Avrupa'daki stoklardan temin etmeye çalışıyor. Örneğin ekim sonu itibarıyla 36 bin mermilik 30 mm top mühimmatının tamamı, talep edilen M141 sığınak avcısı mühimmatından bin 800 adet ve en az 3 bin 500 gece görüş cihazı teslim edildi.” 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.