Blatter: 'Bana insanca davranılmıyor'

Blatter: 'Bana insanca davranılmıyor'

FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter, Etik Kurulu'nun vermiş olduğu kararın ardından yaptığı basın toplantısında kendisine insanca davranılmadığını söyledi.

FIFA Etik Kurulunun bugün FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter ve Michel Platini hakkında almış olduğu 8 yıl futboldan men cezasının ardından acil basın toplantısı düzenleyen Blatter, karar ile ilgili açıklama yaptı. Son olarak buraya bu kadar insan geldiğinde 2010 Dünya Kupası açıkladığını hatırlatan Blatter, "Bana bilgi medyadan daha geç geldi. Şu an İngilizce konuşuyorum. Buradaki herkes beni daha iyi anlıyor. İngilizcem o kadar iyi olmayabilir. Çok üzgün olduğumu söylemem gerek. Şu an hala insanların FIFA Başkanı olarak bir suçlu haline geldim. 40 senedir FIFA'ya hizmet ediyorum, bunun için üzgünüm. FIFA'da çalışanlar ve kendim için üzgünüm. Bana insanca davranılmıyor. Hakkımda bir karar olacağını biliyordum. Bunun için bugün bir toplantı düzenlemek istedim. Sunduğumuz delillerle ilgili olarak Etik Kurulu'nun ikna ettiğimizi düşünüyordum" dedi.

"ETİK KURULU'NUN İKNA ETTİĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORDUM"

Komitenin verdiği kararın kendisini şaşırttığını belirten Blatter, "Onlar bunu inkar ediyor. O Platini ile aramızda centilmence bir anlaşma vardı. Etik Kurulu bunu inkar ediyor. 1998 Aralık ayından yapılan toplantılarda Platini ile aramızda yaşananlarda herkesin haberi vardı. Platini'nin 1 milyon için çalışacağına inanıyor musunuz? Fransa'dan bir kişi hala Organizasyon Komitesini'nin başında. O kişi de Platini ile aramızdaki konuşmayı anlatacaktır. Bu anlaşmayı daha birçok kişi biliyor. Etik Komitesi bunu inkar ediyor, 2 milyon İsviçre Frangı'nın Platini ile benim aramda anlaşma sonucu ödendi. Bu paranın Platini'ye ödeneceği kararı alındı ve bu para ödendi. Şimdi bu para hediye deniyor, bu parayı oylar için aldığım söyleniyor" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.