“Bizde imam hatipler olduğu için canlı bomba eylemleri olmuyor”

“Bizde imam hatipler olduğu için canlı bomba eylemleri olmuyor”

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Bizde imam hatip liseleri olduğu için canlı bombalı eylemler olmuyor” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez,, Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Türkiye’de Din Eğitimi ve Öğretimi’ programında konuştu.

Görmez’in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“Hangi düşünce insanları bu noktaya getirdi”

“Biz Diyanet olarak Somali’den bin çocuğu Türkiye’ye getirdik. Somali’de biraz açlık ve kıtlık ile pençeleşirken, milletimizin yardımları oraya ulaştıktan sonra biz de başkanlık olarak üzerimize aldığımız bir görevle bin çocuğumuzu Türkiye’ye getirerek, okumalarını sağladık.

“Tabi çok müracaat olunca orada mülakatlar yapıldı. Bu sırada çocukların seçimi için Somali’de bir binada gencecik kuyrukta iken bir adam geldi beline sardığı bombayı patlattı, 78 genç insan oracıkta öldü.

“Sonra kendisini bu şekilde intihar ederek bu cinayete yol açan cinayet makinesinin sizin şeriat fakültesinden mezun olduğunu gördük. Bunun izahı nasıl yapılabilir. Hangi düşünce bu insanları bu noktaya getirdi.

“Bu düşünceler İslam dünyasına nasıl bulaştı?”

“Hangi kitap, Kuran’ın hangi ayeti, hazreti peygamberin hangi sünneti. Bu düşünceler İslam dünyasına nasıl bulaştı? Harici sebeplerini biliyoruz, ama bizden kaynaklananları nereye koyacağız. Bunun üstesinden elbette ancak biz marifetle, hikmetle gelebiliriz.

“Hamdolsun bizde imam hatip liseleri var”

“Bütün Müslümanları bu kötülükler sarmışken, sizin ülkenizde niye bunlar olmuyor. Batılısı da doğulusu da soruyor. Benim verdiğim cevap şu oluyor. Hamdolsun bizde imam hatip liseleri var.

“Neden imam hatip liseleri çok önemli, çünkü imam hatip liselerinin müfredatı kainatın ayetleriyle, kitabın ayetlerini birlikte veriyor. Çünkü imam hatip liselerindeki müfredat bütün eksikliklerine rağmen hakikatın herhangi bir insanın tek elinde olmadığın öğretiyor.

“Medeniyet değerlerimizle mücehhez kılmak”

“Bu topraklarda yaşayan ve tarih boyunca İslama sadakatinde hiçbir şüphe olmayan bir halkın İslam medeniyetinden koparılması söz konusu. Onun için hepimize büyük görevler düşüyor, önce kendi ülkemizin bütünlüğünü korumak ve muhafaza etmek, sonra da çocukları en iyi şekilde yetiştirmek.

“İslam dünyasında ortaya çıkan yanlış düşüncelerin çocuklarımıza sirayet etmemesinin yolu onları güçlü kılmaktır, medeniyet değerlerimizle mücehhez (donanımlı) kılmak. Bunun için her birimizi daha iyi yetiştirmek için çok daha büyük çaba ve gayret içerisinde bulunması gerek.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.