Bitlis'te 3 kişi tutuklandı

Bitlis'te 3 kişi tutuklandı

Tatvan ve Hizan'da gözaltına alınan 5 kişiden 3'ü tutuklandı.

Bitlis'in Hizan ilçesinde 4 gün önce özel hareket polislerin katılımıyla yapılan operasyonda gözaltına alınan DBP eski İlçe Eşbaşkanı Mehmet Sıdık Kaplan, HDP İlçe Yöneticisi Aytekin Kaplan ile Yafes Yıldırım ve Mehmet Sait Tarhan adlı yurttaşlar, Bitlis Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Bitlis Adliyesi'ne getirildi. Savcılık işlemlerinin ardından tutuklanma talebiyle Bitlis Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen Sıddık Kaplan ve Aytekin Kaplan serbest bırakılırken, Yıldırım ve Tarhan, "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklanarak Bitlis Kapalı E Tipi Cezaevi'ne gönderildi. 

Bitlis Tatvan ilçesine ise Xizorkîn (Hanelmalı) köyüne 2 hafta önce askerler tarafından yapılan operasyon sonucu gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan köy muhtarı Abidin Akgün'ün tutuklanması için savcılık itirazda bulundu. Bunun üzerine iki gün önce ilçe merkezinde gözaltına alınan Akgün, çıkarıldığı mahkemece "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklanarak, Bitlis Kapalı E Tipi Cezaevi'ne gönderildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.