Birçok yerde Newroz'a yasak

Birçok yerde Newroz'a yasak

Kars ve Doğubeyazıt'taki Newroz kutlamaları vali ve kaymakamlık tarafından engellendi.

Kars'ta Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ile HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen'in katılımıyla yarın Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak olan Newroz kutlaması valilik tarafından engellendi. Valilik engellemeye gerekçe olarak Newroz'un sadece 21 Mart tarihinde kutlanılabileceğini gösterdi. 

Newroz kutlamalarının yasaklanmasına Şırnak da eklendi. Şırnak Valiliği sitesinden yapılan açıklamada, "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında yapılacak olan açık hava toplantıları ve gösteri yürüyüşleri ile düzenlemesi muhtemel Nevruz etkinlikleri, ortaya çıkabilecek herhangi bir provokasyonun engellenebilmesi Milli Güvenlik, Kamu düzeni, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması ve suç işlenmesini önlemek amacıyla; uygun şartlar oluştuğunda tekrar değerlendirilmek ve en kısa sürede tekrar serbest bırakılmak üzere 16.03.2016 (Bugün)' den itibaren ikinci bir emre kadar yasaklanmıştır" denildi. 

Yasağın il merkezi ve tüm ilçelerde geçerli olacağı belirtildi. 

Öte yandan Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi Belediye Binası Eski Otogar Yeri'nde 19 Mart'ta yapılması planlanan Newroz etkinliği ise Kaymakamlık tarafından "Güvenliğinizi alamayız" gerekçesiyle engellendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.