Birçok merkezde operasyon: 70 gözaltı 19 tutuklama

Birçok merkezde operasyon: 70 gözaltı 19 tutuklama

İskenderun, Mersin ve Muş Bulanık'ta yapılan ev baskınlarında 45'i çocuk 70 kişi gözaltına alındı. Tarsus'ta yapılan operasyonda gözaltına alınan 47 kişiden 19'u ise tutuklandı.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde sabah saatlerinde polis tarafından Buluttepe Mahallesi'nde bulunan birçok eve eş zamanlı baskın düzenlendi. Yapılan baskınların ardından Musa Şahin, Ferhat Şahin, Vedat Şahin ve İbrahim Aktaş adlı yurttaşlar gözaltına alındı. 

Gözaltı gerekçeleri hakkında bilgi edinilemeyen 4 kişi İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Mersin'de 61 gözaltı 

Mersin'de ise birçok eve eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda 45'i çocuk 61 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Operasyonun gerekçesi hakkında bilgi edinilmezken, 45 çocuk Mersin Çocuk Şube'de, 16 kişi ise Mersin İl Emniyet Müdürlüğü'nde bekletiliyor. 

Bulanık'ta 5 gözaltı

Muş'un Bulanık ilçesinde sabah saatlerinde Jandarma ve özel harekât polisleri tarafından yapılan ev baskınlarında HDP Bulanık İlçe yöneticileri Nedim Kaplan ve Mahsun Çoban ile DBP İl Genel Meclis üyeleri Bahattin Oruç, Seyithan Akkaya ile Sıracettin Çiftçi, gözaltına alındı. Saatlerce süren aramalarda eşyaların yerle bir edildiği evlerde, bazı kitap, belge ve bilgisayarlara da el konulduğu öğrenildi. 

Gözaltına alınan 5 kişinin Bulanık İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülürken, gözaltı gerekçesi hakkında ise bilgi edinilemedi.

Tarsus'ta 19 kişi tutuklandı

Mersin'in Tarsus ilçesinde 13 Şubat'ta gözaltına alınan 47 kişi emniyetteki ifade işlemlerinin ardından dün savcılığa sevk edildi. Sabaha kadar süren savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edilen 47 kişiden, 2'si adli kontrol şartı, 26'sı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Aralarında çocuklarında olduğu 19 kişi ise "Örgüt üyesi olma" iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Birecik'te gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

Urfa'nın Birecik ilçesi Bağlarbaşı (Sorik) Mahallesi'nde önceki gün yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan DBP ilçe yöneticisi Yüksel Ataş, eşi Cuma Ataş ve Nebi Sertkaya dün İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Savcılığa sevk edilen 

Sabri Ataş, Müslüm Sertkaya ve Nebi Sertkaya ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.