Bir Suriyeli gazeteci daha silahlı saldırıya uğradı

Bir Suriyeli gazeteci daha silahlı saldırıya uğradı

Urfa’da 8 ay önce 2 Suriyeli gazetecinin boğazları kesilerek öldürülmesinin ardından aynı gazetenin Yazı İşleri Müdürü de silahlı saldırıya uğradı. Yaralanan Suriyeli gazeteci hastanede tedavi altına alındı.

Haşimiye Meydanı’nda Arapça yayımlanan “Ayn Vatan Gazetesi” Yazı İşleri Müdürü Ahmet Abdulkadir, plakasız motosiklette bulunan 2 kişinin silahlı saldırısına uğradı.

Başına isabet eden kurşunla yaralanan Abdulkadir,  hastaneye kaldırıldı.

Hayati tehlikesi bulunmayan Abdulkadir’in tedavisi sürüyor. Saldırının ardından kaçan kişilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Gazetecilere saldırılar

8 ay önce de aynı gazetede çalışan Ahmet Abdulkadir’in kardeşi İbrahim Abdulkadir ile Firas Hammadi Urfa’da boğazı kesilerek öldürülmüştü.

Antep’te geçen Aralık ayında Alhita adlı dergiyi çıkaran bir başka Suriyeli gazeteci Naji El Jerf silahlı saldırıya uğramış ve öldürülmüştü.

Nisan ayında da yine Suriyeli gazeteci Muhammed Zahar Alshurgat, Antep’te yolda yürüdüğü esnada tabancayla ensesinden vurularak öldürülmüştü.

Saldırıların ardından IŞİD çıkmıştı. (imc)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.