Bir Şampiyonlar Ligi klasiği: Real Madrid ve Ronaldo

Bir Şampiyonlar Ligi klasiği: Real Madrid ve Ronaldo

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda, bu kupayı en çok müzesine götüren ve son iki sezonun şampiyonu Real Madrid, final gibi eşleşmede PSG'yi 3-1'le geçti.

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunun final niteliğindeki eşleşmesinde, son iki yılın Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid, kendi evinde 1-0 geriye düştüğü maçta Paris St. Germain’i 3-1’le geçti.

RONALDO YİNE TARİHE GEÇTİ

Maçta iki gol bulan Cristiano Ronaldo, aynı takım formasıyla Şampiyonlar Ligi’nde en çok gol atan futbolcu oldu. Ronaldo, ayrıca Real Madrid formasıyla Şampiyonlar Ligi’nde 100 golü geçen ilk futbolcu olmayı da başardı. Ronaldo, 101’i Real Madrid formasıyla olmak üzere Şampiyonlar Ligi’nde toplam 115 gole imza attı.

İki dev takımı karşı karşıya geçen maça Real Madrid hızlı başladı. Ancak PSG oyunda dengeyi sağlamakta zorlanmadı. Özellikle Neymar üzerinden geliştirdiği ataklarla sonuca ulaşmaya çalışan PSG, Mbappe’nin ortaladığı topu Neymar topuk pasıyla Rabiot’a aktardı. Rabiot da düzgün bir vuruşla 33’üncü dakikada takımını öne geçirdi.

Golden sonra Madrid ekibi baskısını artırdı ve 44’üncü dakikada Toni Cross’un düşürülmesiyle bir penaltı kazandı. Topun başına geçen Ronaldo Real Madrid formasıyla 100’üncü Şampiyonlar Ligi golünü attı ve skora denge getirdi.

PSG İSPANYA’DA YİNE HÜSRAN YAŞADI

İkinci yarı maçın son bölümüne kadar karşılık ataklarla dengeli bir şekilde geçen oyunda, son dakikalarda Real Madrid oyun üstünlüğünü yine ele geçirdi. Bu yarıda oyuna giren Asensio’nun etkili olduğu dakikalarda, bu oyuncunun yaptığı ortayı diziyle tamamlayan Ronaldo, İspanyol ekibi öne geçirdi.

Golden üç dakika sonra yine Asensio’nun ortasında topa gelişine bir vuruş çıkaran Marcelo, PSG ağlarını üçüncü kez havalandırdı ve skoru 3-1’e getirdi.

Geçen yıl evinde bir başka İspanyol takımı Barcelona’yı 4-0’la geçip, rövaşta 6-1 kaybedip ŞAmpiyonlar Ligi’nden elenen PSG, bu yıl da İspanya’dan hüsranla ayrıldı.

LİVERPOOL VE SALAH TUTULMUYOR

Gecenin diğer maçında Beşiktaş’ın ardından grubu ikinci sırada tamamlayan Porto, evinde Liverpool’u ağırladı. Liverpool, maç boyu üstün bir oyun sergilediği karşılaşmayı 5-0 kazandı ve turu geçmeyi büyük oranda garantiledi.

Liverpool’un bu sezon en formda oyuncusu Salah, bu maçı da boş geçmedi ve Luis Suarez’in ardından Kızıllar’da bir sezonda 30 gole ulaşan ikinci futbolcu oldu. Liverpool’da Mane, hat-trick yaptı.

Liverpool’da gol perdesini 25’inci dakikada Mane açtı. Dört dakika sonra Salah defansı ve kaleciyi geçip topu ağlara gönderdi. İlk yarı 2-0 Liverpool üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıda da temposunu sürdüren Liverpool, 53’üncü dakikada yine Mane ile durumu 3-0’a getirdi. Dakikalar 70’i gösterdiğinde Liverpool’un bir diğer golcüsü Firmino, takımının dördüncü golünü attı. Maçın sonlarında Mane bir kez daha sahneye çıktı ve skoru belirleyen golü attı: 0-5.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.