'Bir kişi gözaltına alındı'

'Bir kişi gözaltına alındı'

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sultanahmet saldırısıyla ilgili olarak bir kişinin dün akşam gözaltına alındığını belirtti.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere ile ortak bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Ala, Sultanahmet saldırısına ilişkin bilgiler dün akşam bir kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Ala, “Küresel terör, önümüzdeki yüzyılda bütün insanlığın en önemli sorun başlığıdır. Ülkeler arasında etkili bir iş birliğini zorunlu kılmaktadır. Ülkeler terörün kimliğine, amacına bakmadan hiçbir ayrım yapmadan mücadelede kesin bir iş birliği yapmalıdır. Türkiye bu konuda çok ciddi bir gayret içindedir, çalışma içindedir” dedi.

Sultanahmet’teki saldırıda 10 kişi ve canlı bombanın hayatını kaybettiğini belirteren Ala, “Hastanede şu an itibarıyla toplam 11 yaralı vardır. İlk etapta yaralı sayısı 17 idi, birisi hastanede vefat etti. Diğerleri de taburcu oldu. Bu 11 kişiden 9’u Alman uyrukludur. Biri Norveç, biri Peruludur. 9 Alman uyrukludan ikisinin durumu ciddiyetini korumaktadır. Ama ameliyattan çıktı ikisi de ve durumlarını en üst düzeyde takip ediyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.