Bir haftada 10 kadın öldürüldü

Bir haftada 10 kadın öldürüldü

CHP Kadın Kolları, 9-15 Nisan arasındaki kadınlara yönelik hak ihlallerini raporlaştırdı.

CHP Kadın Kolları, ayrımcılığın ve kadınları hedef alan erkek şiddetinin görünür olmasını amaçlayarak kadına yönelik hak ihlallerinin çetelesini tutuyor. CHP Kadın Kolları’nın 9-15 Nisan tarihlerini kapsayan haftalık hak ihlali raporuna göre bir haftada 10 kadın öldürüldü, 4 kadın intihara teşebbüs etti.

CHP Kadın Kolları’nın hazırladığı “Kadınlara Yönelik Hak İhlalleri” raporuna göre yalnızca 9-15 Nisan tarihleri arasındaki bir haftalık sürede 10 kadın öldürüldü.

– Çorlu’da bir kadın otomobilde bir erkek tarafından tabancayla başından vurularak öldürüldü.

– Karaman’da bir erkek eşini ekmek bıçağıyla öldürdü.

– İstanbul Esenyurt’ta bir kadın 1 ay önce boşandığı eşi tarafından silahla başından vurularak öldürüldü.

– Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı Boğazköy Mahallesi baraj kenarında su içerisinde balıkçılar tarafından bir kadın cesedi bulundu. Cesedin kime ait olduğu araştırılıyor.

– Kocaeli’de polis tarafından kayıp olarak aranan Y.S. isimli kadın, Kandıra ilçesi açıklarında ölü olarak bulundu.

– Tekirdağ’da bir kadın başından vurularak öldürüldü.

– Diyarbakır’da bir kadın eşi tarafından 11 kurşunla öldürüldü.

– Niğde’de bir erkek eşini öldürdü.

– Bursa’nın Karacabey ilçesinde, 5 aylık hamile kadın evinde ölü bulundu.

– İstanbul’da ailesinin kendisini zorla evlendirmek istemesine karşı çıkan S.Ç. iki erkek kardeşi tarafından öldürüldü.


İMAMA SADECE BİN TL CEZA VERİLDİ

Kadına yönelik şiddet, taciz  tecavüz ve istismarlar  da raporda yer aldı:

– Tekirdağ’da bir kadın boşanma davası açtığı eşi tarafından tornavida ile saldırıya uğradı. Kadının sol gözünde görme kaybı tehlikesi var.

– İstanbul’da bir metrobüste iki kadını tacizden yargılanan A. Ş. “sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı” suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasının ardından sanık yakınları kadınlara saldırdı.

– İzmir Buca’daki bir ortaokulda görevli eski milli güreşçi E.B. kız öğrencileri taciz etti.

– Mudanya’da bir kadın, Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi hakkında, ilçede kaymakamlık yaptığı dönemde kendisini ormanlık alana kaçırdığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

– Edirne’de bir diyaliz merkezindeki kadın soyunma odalarına cep telefonu yerleştirerek kadınların çıplak görüntülerini çeken S.Y. tutuklandı.

– Antalya’da bir kadın, babasının kendisine 5 yaşından beri cinsel istismarda bulunduğunu bildirerek suç duyurusunda bulundu.

– Bursa’da polis memuru, bir kadını okulda silahla ağır yaraladı.

– Bolu’da bir kadın, tacizcinin kolunu ısırarak kurtuldu. Olayın ardından yakalanan şahıs adliyeye sevk edildi.

– Samsun’un Bafra ilçesinde boşanma davası için adliye binasında bulunan T.B.(23) eşi ile kayınpederinin saldırısına uğradı.

– Şarkıcı Bergen’i 1989 yılında öldüren kocası Halis Serbest, Adana’da dört çocuğa cinsel istismardan tutuklandı.

– Ankara’da S.K. isimli erkek kendisinden boşanan C.B. isimli kadını öldürmek istedi. Ağır yaralanan kadın çevredekilerin yardımıyla hastaneye kaldırıldı.

– Ankara’da sahte sosyal medya hesaplarından kendisini polis ve MİT elemanı olarak tanıtarak küçük kız çocukları günlük kiraladığı evlerde taciz eden zanlı yakalandı.

– Ankara’nın Sincan ilçesinde bir kadının köpek çiftliğinde zorla tutulduğu ihbarını alan polis ekipleri 3 kişiyi gözaltına aldı.

– Bursa’da imam H.İ. tarafından fiziksel şiddete maruz kalan bir kadının ilk duruşmasında imama sadece 1000 lira ceza verildi. İmam hâlâ sözlü ve psikolojik şiddetini sürdürüyor.

BELEDİYE OTOPARKINDA KADINLAR İÇİN AYRI BÖLÜM

Kadınlara yönelik ayrımcı uygulamalar ise şu şekilde sıralandı:

– Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bir otoparkta 55 araçlık bir bölüm kadınlara ayrıldı.

– Antalya Büyükşehir Belediyesi, il genelindeki kadınlar plajının üçüncüsünü Finike’de yapıyor.

– Kocaeli’nde istismar edilen çocuğa, mahkeme heyeti ”Neden daha evvel sustun?”, annesine ise ”Neden başka erkeklerle konuştun?” diye sordu.

– İş sahibi H.H. kendisini cinsel taciz ve darpla suçlayan kadın için uzaklaştırma kararı çıkardı.

– Türkiye’nin ilk ve tek kadın bandosuna sahip Adana Kız Lisesi mezunu kadınlar Portakal Çiçeği Karnavalında konser alanına alınmadı.

-AKP Kongresinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşma yapacağı Maltepe Meydanı, bariyerlerle kadınlar ve erkekler için ikiye bölündü.

OHAL’DE KADINLARA YÖNELİK UYGULAMALAR

OHAL koşullarında kadınlara yönelik uygulamalar da raporda yerini aldı.

– Halkevci Kadınların faaliyet sürdürdüğü 3 şube mühürlendi.

– Eskişehir’de cinsel istismar yasa tasarısına karşı başlatılmak istenen imza  kampanyasına valilik ‘genel güvenlik’ gerekçesiyle izin vermedi.

– KHK ile İşinden atılan mimar Alev Şahin, “işim, ekmeğim için” diyerek Düzce AKP il binası önünde direnişine devam ediyor.

– KHK ile İşinden atılan Nuriye Gülmen, Yüksel direnişçileri tarafından düzenlenen söyleşiye katıldı. “Mesele teslim olmamak, mesele haksızlığa alışmama meselesi” dedi.

– 16’ıncı Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nin programında yer alan ‘Yeva’ filminin gösterimi, İstanbul Valiliği tarafından ‘OHAL’ ve ‘kamu güvenliği’ gerekçesiyle yasaklandı.

– Eskişehir’de cinsel istismara karşı başlatılmak istenen imza kampanyasına valilik “genel güvenlik” gerekçesiyle izin vermedi.

GÜVENCESİZ ÇALIŞMA KOŞULLARI VE İŞ CİNAYETLERİ

-Bursa’nın Yenişehir ilçesinde bir kadın çalıştığı tavuk çiftliğindeki makinenin eşarbını kapmasıyla yaşamını yitirdi.

-Tekirdağ’da cam fabrikasında 4 hamile kadının da aralarında bulunduğu 38 işçi kimyasal maddeden zehirlendi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.