Bir ayda 56 saatlik elektrik kesintisi yaşandı

Bir ayda 56 saatlik elektrik kesintisi yaşandı

İngiltere birkaç hafta içinde Avrupa Birliği üyeliğine devam etme ya da çıkma konusunda oy kullanmaya hazırlanırken, Times gazetesi bu tartışmayı Türkiye ile bağlantılandıran bir köşe yazısına yer veriyor.

Tüketici Birliği Federasyonu (TBF), 2016 yılı Mayıs ayına ilişkin Elektrik Kesinti Endeksi'ne (EKE) ilişkin hazırladığı raporu açıkladı. Elektrik enerjisi hizmeti ve hizmet kalitesinin tespitine yönelik olarak Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) tarafından 2015 Mart ayından bu yana gerçekleştirilen Elektrik Kesinti Endeksi verilerine göre, 2016 Mayıs ayı itibariyle 56,095 saatlik kesintiği yaşandığı bunun da 2015 Mayıs dönemine göre yüzde 11.78 oranında bir düşüşe denk geldiği ortaya çıktı. Aynı endeks verilerine göre elektrik kesintileri bir önceki aya göre de yüzde 17.67 oranında artış gösterdi.

Aynı araştırmada il bazındaki verilere göre İzmir 5.026 saat, Bursa 4.398.5 saat, Konya 3.251 saat kesinti ile en fazla elektrik kesintisinin yaşandığı illerin başında yer aldı.Diyarbakır'da 1 saat kesinti yaşanırken, Ağrı, Artvin, Şırnak, Uşak gibi iller ise hiç kesintinin yaşanmadığı iller arasında yer aldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.