Bir annenin dilinden Menbic'deki IŞİD vahşeti

Bir annenin dilinden Menbic'deki IŞİD vahşeti

IŞİD çetelerinin Menbic’de uyguladığı vahşet uygulamalarına tanık olanların dile getirdikleri, Menbic’in kurtarılması operasyonun önemi ve haklılığını birkez daha gözler önüne seriyor.

Menbic’den kaçarak güvenli alanlara sığınmayı başaran binlerce sivilden biri olan anne, IŞİD  vahşetini anlattı. Güvenli bölgeye göçen ana, çetelerin onlarca kez farklı sebeplerle insanların kafalarını kestiklerini, ve bunu izleyip hafızalarına kazınması için de kadın, çocuk, yaşlı demeden herkesi zorla toplayarak bu vahşete seyirci kıldığını söyledi.

Bir çok kadının boğazlarına kadar toprağa gömüldükten sonra taşlanarak öldürüldüklerini anlatan anne, onlarca kadının da kent merkezindeki demirden kafese hapsedildiklerini ve kesik kafaların zorla kadınların kucağına konulduğunu kaydetti. Menbicli anne, çetelerin bu vahşi uygulamalarının herkese yönelik olduğunu ve tüm toplumun bu yolla sindirildiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.