Binici taziyesine ziyaretçi akını

Binici taziyesine ziyaretçi akını

İçinde bulunduğu cezaevi ring aracının devrilmesi sonucu yaşamını yitiren tutsak Celal Binici için Urfa Suruç'ta kurulan taziye çadırı ziyaretçi akınına uğradı.

Tokat T Tipi Kapalı Cezaevi'nden Kilis'e götürülürken ring aracının devrilmesi sonucu yaşamını yitiren 'KCK' davası tutsağı Celal Binici için kurulan taziye çadırı ziyaretçi akınına uğruyor.

BDP ilçe binası önünde bir araya gelen aralarında BDP Urfa Milletvekili İbrahim Binici, BDP Urfa ve Antep il ve ilçe eş başkan ve yöneticileri, ilçe belediye eş başkanları, kimi STÖ temsilcilerinin yanı sıra binlerce kişi yürüyüş kortejiyle Suruç'un Cumhuriyet Mahallesi'nde kurulan taziye çadırını ziyaret etti.

Yürüyüşte sık sık "Şehîd namirin", "Bijî berxwedana zindanan", "Bê serok jiyan nabe" ve "Katil AKP hesap verecek" sloganları atıldı. Yürüyüş korteji taziye evinde bulunanlar tarafından da sloganlarla karşılandı.

Taziye evinde saygı duruşunun ardından konuşan BDP Suruç İlçe Eş Başkanı İsmail Kaplan, aileye taziye dileklerinde bulundu. HDP Milletvekili İbrahim Binici ise, "Şehitlerimiz bizim mücadelemizin harcıdır. Kürt halkının bu süreçte birlik ve beraberlik içinde olması gerekiyor" dedi.

Taziyelerin 3 gün boyunca kabul edilemeye devam edeceği öğrenildi.ANF

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.