Bingöl’de Muhtarlık Seçimi Yapıldı

Bingöl’de Muhtarlık Seçimi Yapıldı

Bingöl'de 30 Mart 2014 tarihinde yapılan mahalli idareler seçimi sonrası Yüksek Seçim Kurumu (YSK) tarafından iptal edilen muhtarlık seçimi yeniden yapıldı.

30 Mart 2014 mahalli idareler seçiminin ardından Bingöl merkez Mirzan Mahallesi muhtarlık seçimi, İlçe Seçim Kurulu'na yapılan şikayet üzerine seçilen adayın 'Seçimden 6 ay önce ikamet etme şartını taşımadığı' gerekçesiyle iptal edilmişti.

2 bin 400 seçmenin bulunduğu Mirzan Mahallesi’nde daha önce seçimi kazanan Necmettin Baraç ve Aydın Beşiroğlu tekrar aday oldu. 8 sandığın kurulduğu Yavuz Selim İlkokulu’na gelen seçmenler, sabah saat 07.00 ile 16.00 saatleri arasında oy kullandı. Oy kullanma işleminin ardından oylar İlçe Seçim Kurulu'na getirilerek sayıldı. 2 bin 400 seçmenin bulunduğu mahallede 971 kişi sandık başına gitti. 966 oy geçerli, 5 oy ise geçersiz sayıldı. Necmettin Baraç 574, Aydın Beşiroğlu ise 392 oy aldı.

574 seçmenin oyunu alarak muhtarlık görevini üstlenen Baraç, “Daha önce yapılan seçimler ikametgah sorunundan dolayı YSK tarafından iptal edilmişti. Bugün tekrar yapılan seçimde, iki kişi aday olduk. Kimin seçileceğinin bir önemi yoktu, ben veya o fark etmiyordu. Önemli olan mahalleye hizmetti. Seçimde mahallenin teveccühüyle tekrar göreve getirildim. Bana destek veren tüm mahallelime teşekkür ederim” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.