Bingöl Üniversitesi’nde 10 öğrenciye Newroz cezası

Bingöl Üniversitesi’nde 10 öğrenciye Newroz cezası

Bingöl Üniversitesi’nde Newroz kutlamasına katılan 9 öğrenciye kınama, bir öğrenciye de 1 aylık uzaklaştırma cezası verildi.

Bingöl Üniversitesi yönetimi, 18 Mart’ta gerçekleşen Newroz kutlamasına katılan 10 öğrenci hakkında “izinsiz gösteri”ye katıldıkları gerekçesiyle 10 öğrenciden 9′u hakkında kınama, bir öğrenciye de bir aylık uzaklaştırma cezası verdi.

Dicle Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, soruşturma açılan öğrenciler Bingöl Üniversitesi Öğrenci Derneği (BÜÖDER) üyesi.

Rektörlükçe hakkında soruşturma açılan dernek temsilcilerinden Ferhat Öztek isimli öğrenci, üniversite yerleşkesinde gerçekleştirdikleri her etkinlik için haklarında yönetimce keyfi bir şekilde soruşturma açıldığını belirterek izinli olan kimi etkinliklere dahi soruşturma açıldığını, birçok arkadaşının bundan dolayı üniversiteyi bırakıp PKK’ye katıldığını, üniversitenin öğrencilere yönelik yaklaşımın keyfiyetçi bir yaklaşım olduğunu söyledi:

“Yaptığımız hiçbir kutlama, eylem ve etkinlikte her hangi bir taşkınlık yaşanmadı. Buna rağmen onlarca arkadaşımıza soruşturma açıldı. Üniversite yönetiminin kendisine yandaş olarak gördüğü öğrenci topluluklarının etkinliğine ilişkin en ufak bir soruşturma açmak bir yana kimi zaman maddi olarak da destekliyor.

“Etkinliklerimizde herhangi sorun yaşanmamasına rağmen Halepçe katliamı, Paris katliamını ve Aydın Erdem’i anmak amacıyla yaptığımız neredeyse tüm etkinliklere soruşturma açılıyor.

“Baskılar devam ettiği takdirde bir çoğununda tercihi o yönlü olacaktır.

“Bu soruşturmalarla bizi yıldıramazlar alternatifsiz değiliz. Demokratik hak ve taleplerimizden hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.