Bingöl merkezli operasyonda 15 tutuklama

Bingöl merkezli operasyonda 15 tutuklama

Bingöl merkezli yapılan gözaltı operasyonları kapsamında gözaltına alınan ve aralarında DBP PM üyelerinin de bulunduğu 15 kişi tutuklandı.

Bingöl merkezli 26 Nisan'da gerçekleşen gözaltı operasyonları kapsamında Ağrı, İstanbul, Çorlu ve Diyarbakır'da gözaltına alınarak Bingöl'e getirilen aralarında DBP PM üyeleri, İHD yöneticisi, SES, Eğitim Sen ve BÜÖ-DER üyelerinin de bulunduğu 19 kişi, Bingöl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Emniyet ifadelerinin ardından 4 kişi serbest bırakılırken, aralarında DBP PM üyeleri Mesut Bağcık ve Abdülbaki Özboğanlı'nın da bulunduğu 15 kişi, dün savcılığı çıkarıldı. Savcılıkta ifadesi alınan 15 kişi, "örgüt üyesi" oldukları iddiasıyla mahkemeye sevk edildi. Mahkemede ifadeleri alınan 15 kişi, aynı gerekçeyle tutuklanarak Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.

Gizlilik kararının alındığı dosya kapsamında tutuklanan 15 kişinin isimleri şöyle: DBP PM üyeleri Abdulbaki Özboğanlı ve Mesut Bağçık, DBP üyeleri Medine Ölçen ve Müjdat Çakmak, Eğitim Sen üyeleri Cihat Uğur, Perihan Demir, İsmail Koç, SES üyeleri Rikoş Çakan, İHD'den Recep Us, BÜÖ-DER'den Bawer Damlayıcı, Şükrü Mendi, Jiyan Yakut, Haşem Tilki, Zeynep Atlı, Erdal Aslan.

Öte yandan sabah saatlerinde Karlıova ilçesinde DBP İlçe Eşbaşkanı Halil Kala, Çetin Akkol ve Ümit Öz isimli kişiler, çarşı merkezinde polislerce gözaltına alınarak, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.