Binali Yıldırım: İmamoğlu başlı başına bir proje

Binali Yıldırım: İmamoğlu başlı başına bir proje

Binali Yıldırım, HDP'nin İmamoğlu ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.

Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Beyaz TV ve 24 TV ortak canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- (CHP adayının İsmail Küçükkaya ile görüşmesi) Burada önemli olan her iki adaya da eşit mesafede durulması. İsmail Bey CHP adayı ile yüz yüze, benimle de telefonla görüşme gerçekleştirmiştir.

- İsmail Bey, Ekrem Beyle yüz yüze otelde görüşme gerçekleştirmiş benimle de telefonda görüşmüş, geçiştirilecek bir şey değil, gayriahlaki bir durum.

- Ekrem Bey siyaseten kabul edilemez bir iş yapmıştır, bunu da kamuoyundan saklı tutarak gerçekleştirmiş olması kendisinin güvenilirliği konusunda soru işaretleri yaratmıştır.

 Benim danışmanımla görüştüysen CHP adayının da sadece danışmanıyla görüşmen gerekir.

(VİP krizi) Ses kayıtlarıyla da ortaya çıktı, arkadaşı Portakal bile kamuoyunu rahatlatıcı bir şey söylemesi gerektiğini söyledi, özür dileseydi mesele kapanırdı. Validen özür dilemesi yetmez, milletten özür dilemesi gerekir, yalanı inatla sürdürürseniz insanlar size nasıl güvenecek. Bipleyip yayınlayabilirsiniz, RTÜK'ten cezai endişeniz varsa.

CNN'deki adamların kovulmadığı ortaya çıktı, YSK en güvendiğim kuruluş dedi, karar aksi yönde çıkınca YSK'ya söylemediğini bırakmadı, parti yöneticilerine çete dedi. Yönetmeye talip olduğu şehrin adayına İstanbullu neden güvensin, bu önemli meseledir. Olay kişiselleştiriliyor, adayın çelişkileri üzerinde konuşuyoruz, bu beni mutlu etmiyor.

(HDP'nin İmamoğlu'nu desteklemesi) İmamoğlu başlı başına bir proje. HDP açıkça destekleyeceklerini ilan ediyor, biz size oy veriyoruz ancak bizi yok saymayın, borcunuzu ödeyin diyor, anlaşma var. Biz savaşa gitmiyoruz, İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı seçimine gidiyoruz, biz kimin hangi meşrepten geldiğine bakmıyoruz.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.