Binali Yıldırım: Bizimle aynı masaya oturanlar, bize karşı ordu kuruyor

Binali Yıldırım: Bizimle aynı masaya oturanlar, bize karşı ordu kuruyor

Başbakan Binali Yıldırım, SDG'nin içinde bulunduğu yeni bir kuracağını açıklayan IŞİD karşıtı koalisyona tepki gösterdi.

Başbakan Binali Yıldırım, Anadolu Medya Ödülleri törenine katıldı. Törende konuşan Yıldırım, Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) de içinde yer aldığı, 30 bin kişilik “sınır güvenlik gücü” kuracağını açıklayan IŞİD karşıtı koalisyon ve ABD’ye tepki gösterdi.

“NATO’da bizimle aynı masaya oturanlar, bize karşı terör faaliyeti yürütenlerle ordu kuruyorlar” diyen Başbakan Yıldırım, “NATO’nun sınırları, Türkiye’nin güney sınırlarıdır. NATO’nun sınırlarını korumak, terör gruplarına mı kaldı? Biz kendi sınırımızı koruruz. Fırat Kalkanı’nda bunu yaptık, icap ederse yeni alanlarda da bunu yerine getiririz” şeklinde konuştu.

‘NİYETİNİZİ AÇIKÇA ORTAYA KOYUN’

Türkiye’nin müttefiklerine çağrı yapan Yıldırım, “Müttefiklerimize açık çağrı yapıyoruz: Niyetinizi açıkça ortaya koyun. Siz, müttefikliğe, NATO üyeliğinin getirdiği vecibelere uygun olarak hareket edecek misiniz yoksa Türkiye’nin içeride ve dışarıda başını ağrıtan çapulcularla iş tutmaya devam edecek misiniz? Bu kararın verilmesi bizim açımızdan hayati önem taşıyor” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.