Binali Yıldırım: Başkanlık sistemi çalışmalarını hemen başlatacağız

Binali Yıldırım: Başkanlık sistemi çalışmalarını hemen başlatacağız

AKP Genel Başkanı Binali Yıldırım partisinin grup toplantısında konuştu. Yıldırım konuşmasında ‘başkanlık’ vurgusu yaparak, “Biz başkanlık sistemi dahil yeni anayasayı gerçekleştirmek için gerekli çalışmaları hemen başlatacağız” dedi.

AKP Genel Başkanı Binali Yıldırım, ilk kez partisinin grup toplantısında konuştu.

Yıldırım, “Artık Cumhurbaşkanımızın fiili durumunu anayasaya uygun hale getirmek biz AK Parti grubunun boynunun borcudur. Biz başkanlık sistemi dahil yeni anayasayı gerçekleştirmek için gerekli çalışmaları hemen başlatacağız” dedi.

Yıldırım’ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

“Yeni hükümetimiz ülkemize, milletimize hayırlı olsun. Sayın Ahmet Davutoğlu’na bir kez daha milletimiz için yaptığı güzel hizmetlerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. AK Partimizin kurucusu genel başkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’a buradan sevgilerimizi, saygılarımızı iletiyoruz.

Başkanlık sistemi

“Seçimle işbaşına geçmiş cumhurbaşkanının milletiyle ilişkisindeki fiili durumunu anayasaya uygun hale getirmek, biz AK Parti grubunun en önemli işidir, boynunun borcudur. Bu sadece cumhurbaşkanımızın meselesi değil, bu Türkiye Cumhuriyetinin gelecek meselesidir.

“Milletime soruyorum, 21,5 milyon vatandaşın oyunu alan bir Cumhurbaşkanı ne yapacak; millete karşı sorumluluğu var. ‘Ben sorumsuzum’ diyemez. Siyasi sorumluluğu var. İşte Cumhurbaşkanımız da bu siyasi sorumluluğun gereğini yapıyor.

“Biz başkanlık sistemi dahil yeni anayasayı gerçekleştirmek için gerekli çalışmaları hemen başlatacağız.

Operasyonlar ne zaman bitecek?

“Önümüzde önemli konular var. Birinci konu terördür. Ülkemizin enerjisini tüketen, milletimizin barışını, güvenliğini tehdit eden terör en önemli konuların başındadır. Türkiye’yi bu terör belasından mutlaka kurtaracağız.

“Operasyon ne zaman bitecek diye bana soruyorlar. Cevap kısa ve net: Kanlı terör örgütü sivillerimize karşı silahlı saldırıları tamamen sonlandırıcıya kadar devam edecek. Güvenlik güçlerimize silahlı saldırısını durduruncaya kadar devam edecek. Mutlak surette vatandaşımızın can ve mal güvenliği sağlanıncaya kadar devam edecek. Silahların tamamen yok olup ortadan kaldırılması sağlanıncaya kadar devam edecek.

“Paralel yapı”

“Paralel örgüte karşı da mücadelemiz, hiç ama hiç kararlılıktan taviz vermeden devam edecek. Kimse Türkiye Cumhuriyeti ile bilek güreşine tutuşamaz.

“Tek devlet vardır, tek vatan vardır, tek bayrak vardır, tek millet vardır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.