Bimeks'ten krizden çıkış için son hamle

Bimeks'ten krizden çıkış için son hamle

Finansal kriz yaşayan Bimeks, KAP'a yaptığı bildirimde, tedarikçilere hisse devrinin gündemde olduğunu açıkladı. Borsa İstanbul, Bimeks'i 28 Ağustos'tan itibaren 'Ana Pazar'dan çıkartarak yakın izlemeye almıştı.

Finansal krizden çıkış arayan Bimeks, finansman sorununu aşmak için tedarikçilerine hisse vermeyi de seçenekler arasına aldı.

Şirket, KAP’a yaptığı açıklamada, sermaye artırımı yoluyla tedarikçilere hisse devrinin de gündemde olduğunu duyurdu.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Tedarik kanallarının yukarıda belirtilen sebeple önce daralıp sonra kapanması sebebiyle şirketimiz, ciddi oranda azalan işletme sermayesini tekrar eski düzeyine getirmek için, muhtelif çözüm alternatifleri üzerinde çalışmaya başlamıştır. Bu çalışmalar, işletme sermayesi finansmanı, ortaklık ve sermaye yapısının güçlendirilmesi gibi seçenekler üzerinde devam etmekte olup, tedarikçilerimize sermaye artırımı yoluyla hisse verilmesi de üzerinde çalışılan seçenekler arasındadır.”

HİSSELER GÖZALTINDA

Borsa İstanbul, Bimeks’i Ana Pazar’dan çıkararak ‘Yakın İzleme Pazarı’na almıştı. Bimeks hisseleri 28 Ağustos’tan itibaren daha önce gözaltı da denilen yakın izlemede işlem görüyor.

Borsa İstanbul’dan yapılan açıklamada, Bimeks’in pazar değişikliği nedeni olarak finansman sıkıntısı gösterildi.

Borsa, kotasyon yönergesi gereği bir şirketin finansman sıkıntısına düştüğünü gösterir derecede vadesi geçmiş finansal, ticari, kamuya da personel borcu olması durumunda Yakın İzleme Pazarı’na geçiş kararı alıyor.

(Kaynak: Hürriyet)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.