Bilgi Üniversitesi mezunları rektöre sırtını döndü

Bilgi Üniversitesi mezunları rektöre sırtını döndü

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde dün düzenlenen mezuniyet töreninde öğrenciler Rektör Mehmet Durman’ı protesto etti.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde dün düzenlenen mezuniyet töreninde öğrenciler Rektör Mehmet Durman’ı konuşması sırasında sırtlarını sahneye dönerek protesto etti.

Hürriyet'in haberine göre Santral Kampüsü’nde düzenlenen tören sırasındaki protesto sırasında Rektör Durman, “Böyle bir protesto bekliyordum ama izin verirseniz ben de ifade özgürlüğümü kullanacağım” dedi.

Bilgi Üniversitesi’ndeki törende, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı ders sırasında eleştirdiği için işine son verilen Prof. Dr. Zeynep Balıkçıoğlu’ya da öğrencilerin taşıdığı dövizlerle destek verildi.

4 Haziran’da İstanbul Erkek Lisesi öğrencileri de mezuniyet töreninde okul müdürleri Hikmet Konar’a konuşma yaptığı sırada sırtlarını dönerek protesto etmişti. Daha sonra pek çok lisenin öğrencileri bildiri yayımlayarak eğitimdeki baskıcı, gerici anlayışa tepkilerini dile getirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.