Bilgen ve Alaca göreve başladı

Bilgen ve Alaca göreve başladı

Kars Belediyesi Eşbaşkanları Şevin Alaca ve Ayhan Bilgen mazbatalarını alarak görevlerine başladı. Bilgen, "Bütün partilerle birlikte şehrin çıkarları doğrultusunda harekete edeceğiz" dedi.

HDP’li Kars Belediyesi Eş Başkanları Şevin Alaca ve Ayhan Bilgen, seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından İl Seçim Kurulu'ndan mazbatalarını aldı. Eş Başkanlar mazbatalarını almalarının ardından geldikleri belediye binası önünde basın açıklaması yaptı.

Herkese teşekkür ederek sözlerine başlayan Şevin Alaca, "Kars'ta değişim ve dönüşüm sloganıyla seçim kampanyası başlattık ve beraber kazandık. Halkımızla birlikte belediyeyi yöneterek tüm sorunlarımız için çözüm bulacağız" dedi. 

'AKSAKLIK YAŞANMAYACAK'

Yine seçim kampanyaları boyunca kendilerine destek olan herkese teşekkür ederek sözlerine başlayan Ayhan Bilgen de, seçim sürecinde oluşan birlik ve beraberliğin seçimin ardında da devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Bilgen, "Resmi sonuçların YSK sitesinde yayınlanmasından sonra ilk meclis toplantısı yapılarak görev dağılımı yapılacaktır. Biz bütün partilerle birlikte şehrin çıkarları doğrultusunda harekete edeceğiz. Biz artık Kars Belediyesi ve çalışma arkadaşlarımızla birlikte yapacağımız çalışmaları planlayacağız. Kutlama konusunda Valilik kararı doğrultusunda kitlesel bir planlama yapılmayacaktır. Biz işlerimizin aksamaması için şuan acil bir idare yönetim mekanizması oluşturarak işleyişin yürümesini, aksaklık yaşanmamasını sağlayacağız. Zaten belediye personellerimiz eldeki imkansızlıklara rağmen ellerinden gelen çalışmaları yapıyor. Temizlik konusunda biz de gerekli çalışmalara başlayacağız" diye konuştu.

Sonrasında belediye binasına giren Alaca ve Bilgen'i, Belediye Başkan Vekili Nusret Kara karşıladı. Alaca ve Bilgen'e belediye mührünün teslim edilmesinin ardından Kars'ta, HDP dönemi de başlamış oldu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.