Bilgen: Bu kadar ciddiyetsiz arama kararı olur mu?

Bilgen: Bu kadar ciddiyetsiz arama kararı olur mu?

İstanbul’da dün HDP’nin Sultangazi ve Bahçelievler ilçe örgütlerine yönelik gerçekleştirilen polis baskınlarına ilişkin partinin il örgütü binasında basın toplantısı düzenlendi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sultangazi ve Bahçelievler örgütlerine dönük polis baskınlarına ilişkin İstanbul İl binasında basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya HDP Parti Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ve HDP İstanbul İl Eş Başkanı Cesim Soylu’nun da aralarında olduğu parti yöneticileri katıldı.

Bianet’in haberine göre, parti yöneticileri Sultangazi ve Bahçelievler ilçe binalarına dün gece polislerin baskın yapmasını keyfi ve hukuka aykırı bulduklarını belirttiler.

Soylu: Esas suçlular partimize bu şekilde girenlerdir

Cesim Soylu ve Ayhan Bilgen, iki ilçe binasına dün gece yapılan polis baskınlarında parti yöneticilerine haber verilmeden çilingirle kapı açılarak içeri girildiğini söyledi.

HDP’li yöneticiler bomba ihbarı olduğuna dönük iddia ile arama kararı çıkarıldığını söyledi.  Buna karşın aramalarda partinin yasal evraklarının toplandığını aktardılar.

“Partimizi kamuoyuna karşı kriminal bir durum içindeymiş gibi yansıtmak istiyorlar” diyen Soylu şöyle devam etti:

“AKP hükümeti, devletin tüm kurumlarını bu şekilde kullanarak partimize saldırı politikasını gayri hukuki şekilde devam ettiriyor. Bu yönelimleri kınıyoruz. Esas suçlular partimize bu şekilde girenlerdir, baskına izin veren cumhuriyet savcılarına suç duyurusunda bulunuyoruz.”

Kerestecioğlu: Düşman hukuku uygulanıyor

Filiz Kerestecioğlu, toplantı ve gösteri yürüyüşlerine dönük saldırılarla ilgili konuşmasında Cizre’de öldürülen kadınların bedenlerinin teşhir edilmesiyle ilgili kadınların 14 Şubat’ta Kadıköy’de yaptığı örnek verdi.

“Tüm emniyet görevlileri ve mülki amirlerinin tavırlarında fütursuzluk var” diyen Kerestecioğlu, toplantı ve gösteri yürüyüşünün hak olduğunu hatırlattı.

Kerestecioğlu, “Bunlar hem anayasal hem de AİHS ve evrensel hukuk kuralları ile teminat altına alınan haklarımız. Bunlar ortadan kalkmadı. Gerekçe olmaksızın müdahale edilerek düşman hukuku uygulanıyor. Bunları kınıyoruz.” dedi.

Kerestecioğlu, Cizre’de öldürülenlerin aileleri kimlik karşılaştırılması yapılmadan defnedilmeye çalışıldığına da dikkat çekti.

Bilgen: Bu kadar ciddiyetsiz arama kararı olur mu?

Bilgen, parti binalarına dönük baskınları siyaset yapmayı engelleyeme dair bir baskı olarak gördüklerini söyledi.

Bilgen, “Arama kararında binalarda ‘büyük bomba olduğu’ iddiası geçiyor. Bombanın büyüğü küçüğü olur mu. Bomba parti binalarını patlatmak için mi bırakılmış, parti binasında mı hazırlanmış buna dair somut bilgi olmadığı ya yazılmış. Bu kadar ciddiyetsiz arama kararı olur mu?” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.